Voli da se pita za sve u toku poena: Ko je Luna Vujović - nova nada srpskog tenisa? 1Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Mlada reprezentativka Srbije Luna Vujović pobednica je turnira Vimbldon 2023. u konkurenciji do 14 godina koji je prvi put održan ove godine u ovom uzrastu i pozivnog je karaktera.

U borbi za šampionski tron Vujovićeva je pobedila Holi Smart 6:3, 6:1.

Jedna od najvećih mladih nada srpskog tenisa, briljantna i nezaustavljiva 14-godišnja Luna Vujović u 2022. igrala je pet Tennis Europe finala, od kojih je osvojiča četiri. Među tim titulama nalazi se i Cinia Next Gen Tour u konkurenciji do 14 godina koji je osvojila u finskom gradu Nastola novembra 2022. godine.

Sada je Vujovićeva zablistala i na terenima Vimbldona gde je još jednom dokazala da je jedna od najboljih mladih teniserki današnjice čije vreme tek dolazi na juniorskoj i profi sceni.

Ona je uoči finala iznela impresije o igranju na travi.

– Na travi mi se dopada to što poeni malo kraće traju, s jedne strane lako je osvojiti poen, a sa druge strane ga je nekad i teško osvojiti. Malo mi je čudan osećaj kad igram na travi, teško je kretati se na njoj, a lopta leti nisko.

Rođena je u Herceg Novom 24. jula 2009. godine, trenira u Hrvatskoj na Veli Lošinju na Ljubičić teniskoj akademiji. Trener joj je Luka Cvjetković, a mentor Ivan Ljubičić.

Ne krije da voli agresivan stil igre u tenisu i da želi da se što češće ona pita za sve u toku poena.

– Najviše volim Elenu Ribakinu, a pre sam volela Mariju Šarapovu. Volim agresivan stil igre i trudim se da budem takva igračica. Volim kada sve zavisi od mene u poenu.

Ona je kroz grupu prošla sa dve pobede i jednim porazom, nastavila je dalje do polufinala gde je savladala Maju Ilinku Burčesku.

Iako je moglo čak da dođe do srpskog finala, samo je Luna prošla dalje, dok je u polufinalu ostala Dušica Popovski koja je takođe deo naše budućnosti.

Smart, koja je upravo izbacila Popovski u polufinalu, došla je na megdan Luni Vujović koja je bila superiorna u finalu igranom na terenu 12, te je meč rešila u svoju korist nakon samo 62 minuta igre.

Ovaj Vimbldon će joj ostati u pamćenju i po tome što je imala prilike da sretne i upozna neke tenisere i teniserke koje do sada nije imala prilike da vidi uživo kao što su Janik Siner, Karlos Alkaraz, Elina Svitolina, a i iskoristila je priliku da se sa nekima od njih i slika za uspomenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari