Kokeza i Krstajić kažnjeni sa po 5.000 franaka 1Foto: Foto: Starsport

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i selektor Mladen Krstajić kažnjeni su sa po 5.000 švajcarskih franaka, a Fudbalski savez Srbije moraće da plati kaznu od 54.000 franaka, saopštila je danas Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Kokeza i Krstajić su kažnjeni zbog komentarisanja suđenja posle utakmice Srbija – Švajcarsja, a kazna savezu izrečena je zbog ponašanja naših navijača tokom tog susreta.

Kazne su izrečene i trojici švajcarskih fudbalera zbog načina na koji su proslavljali golove na utakmici protiv Srbije.

Granit Džaka i Đerdan Šaćiri kažnjeni su sa po 10.000 franaka, a dobili su i opomenu, dok će kapiten Švajcarske Stefan Lihtštajner uz opomenu platiti dvostruko manje.

Disciplinskim pravilnikom je predviđena suspenzija na dve utakmice ukoliko se zaključi da igrač svojim ponašanjem provocira publiku, ali su članovi komisije zaključi da to nije bio slučaj.

Fudbalska federacija Argentije kažnjena je sa 105.000 franaka zbog ponašanja argentinskih navijača na utakmici protiv Hrvatske, dok će Nogometni savez Hrvatske zbog ponašanja svojih navijača platiti 13.000 franaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari