Kokoškov sve dalje od Srbije 1Foto: EPA-EFE/ SEDAT SUNA

Spekuliše se već izvesno vreme, međutim, na osnovu tvrdnji medija iz Turske, „flert“ između Igora Kokoškova i Dalasa uspešno je završen.

Naime, novinari koji prate dešavanja u Fenerbahčeu od utorka ujutro redom su tvrdili da je srpski stručnjak sve dogovorio u vezi sa povratkom u NBA ligu, tačnije u redove velikana iz Teksasa.

Detaljnije, Kokoškov je već stigao u Dalas u kome će ga sačekati Džejson Kid, novi šef struke Mavsa, kome je bila i velika želja da srpski stručnjak bude u njegovom timu.

Istovremeno, u Fenerbahčeu su u nedoumici da li da nastave istim putem i tako ponovo pruže šansu treneru sa Balkana ili da ovoga puta priliku dobije domaći stručnjak.

Odluka Kokoškova da se vrati u Ameriku indikativno bi mogla da utiče i na njegovu poziciju na klupi reprezentacije Srbije.

Dinamika takmičenja je takva, da već od jeseni počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a s obzirom na njegove obaveze u Mavsima, koje će podrazumervati i aktivan rad tokom Letnje lige, kao i prilikom otvaranja trening kampa, deluje da je Kokoškov potezom da se preseli u Dalas nekako olakšao čelnicima Košarkaškog saveza Srbije donošenje naredne odluke vezane za mesto selektora u ciklusu od najmanje tri godine.

Danas je o tome već i pisao, činjenica da nakon poraza od Italije i neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju niko iz Saveza nije kontaktirao Kokoškova i njegove saradnike, u smislu sastanka na kome bi se obavila podrobna analiza i utvrdili dalji koraci, za tako iskusnog stručnjaka bila je dovoljna da porazmisli o svojoj trenerskoj budućnosti.

–  Tokom razgovora s trenerom Kokoškovim, rekao nam je da mu ponuda odgovora zbog porodičnih razloga, ali i zato što želi da se vrati u NBA ligu. Klub mu je ispunio želju i dozvolio mu da se vrati u SAD i pojača Dalas – kratko je napisano u saopštenju Fenerbahčea.

Naravno, odlazak u Dalas ne mora automatski da znači i rastanak sa reprezentacijom; Serđo Skariolo je možda i najbolji primer uspešnog istovremenog rada na obema pozicijama.

Kao asistent u Torontu, Italijan je sjajno vodio Španiju, osvojivši sa njom i Svetsko prvenstvo 2019.

Kvalifikacije bi ipak mogle da budu preteško breme pogotovo jer je i Dejan Milojević otišao u NBA (Golden Stejt), dok je drugi asistent u stručnom štabu, Vlada Jovanović, šef struke Cibone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari