Kolubara bi mogla da ispadne u Prvu ligu 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Uprkos tome što su, na tri kola do kraja plej-auta Superlige, u bezbednoj zoni, fudbaleri Kolubare lako bi mogli da ispadnu iz elitnog ranga srpskog fudbala.

UEFA je dobila dojave prema kojima je Kolubara učestvovala u dvema utakmicama sumnjivog ishoda.

Prema saznanjima Sport kluba, a u skladu sa Disciplinskim pravilnikom Fudbalskog saveza Srbije, kao „povratnik“ Kolubari bi mogli da budu oduzeti bodovi i to od šest do čak 30.

– Klub, za koje nadležni organi UEFA dostave FS Srbije pisanu informaciju o tome da su činjenjem ili nečinjenjem ugrozili ili povredili integritet fudbalskih utakmica ili fudbalskog takmičenja, kazniće se oduzimanjem od šest do 30 bodova, ili kaznom od šest do 30 negativnih bodova, za dobijanje druge informacije od UEFA – navedeno je u Disciplinskom pravliniku FSS-a.

Takođe, propisano je i da klub bude diskvalifikovan u najmanje jedan rang takmičenja niže u odnosu na takmičenje u kojem je bio učesnik u vreme izvršenja disciplinskog prekršaja.

Prema inforamcijama koje je FSS dobio iz Niona, Kolubara je bila učesnik u dvema sumnjivim utakmicama protiv Mladosti GAT u Novom Sadu (0:1) i nedavno u meču sa Spartakom u Lazarevcu (0:3).

Odluku o kažnjavanju doneće Disciplinska komisija Fudbaskog saveza Srbije. Kao „povratnik“ Kolubari se ne uzimaju u obzir eventualne olakšavajuće okolnosti niti može biti sankcionisana samo novčanom kaznom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari