Održana komemoracija Dejanu Milojeviću u Beogradu: "Bio je drug, mentor i vođa" 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Komemoracija preminulom košarkaškom stručnjaku Dejanu Milojeviću održana je u Skupštini grada Beograda. „Bio je igrač oko koga si gradio tim. Nikada Dejan nije bio trula jabuka. Svi su mu verovali, bez pogovora, i igrači i treneri“, rekao je o Milojeviću predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Milojević će biti sahranjen u ponedeljak 12. februara u 13.30 na Novom bežanijskom groblju, piše RTS.

Milan Radovanović: Verovali smo da će biti selektor

Milan Mića Radovanović, prijatelj Dejana Milojevića naveo da je upoznao preminulog košarkaškog stručnjaka sa 14 godina.

„Prepoznao sam njegov ponos, borbu, njegovu devizu ‘samo napred bez predaje’. Upoznao sam njegove roditelje, i on je upoznao sve moje. Voleo sam sve što je njegovo. Taj krug se stalno povećavao. Niko ga nikad nije zaboravio. Drugove iz Padinjaka, generacije, svuda je stvarao prijateljstva. Čovek sa integritetom, imao je snagu, stalno je radio i stajao na zemlji, sprovodio plan. Sa 19 godina mi je rekao da će se oženiti u 21. godini, da će igrati u Partizanu, da će razviti košarkašku akademiju. Nažalost to nije ostvario“, rekao je Radovanović.

Milan Radovanović je naveo da su ga svi košarkaški stručnjaci voleli i da su mu verovali.

Miško Ražnatović: Ujedinio je košarkaški svet u bolu

Košarkaški agent i saradnik Dejana Milojevića Miodrag Miško Ražnatović naveo je da je Milojević ujedinio ceo košarkaški svet u bolu.

„Nažalost, u svetu kom živimo, dešavaju se nepravde. Bio sam mu menadžer, ali nakon njegove karijere sam osećao da ima nešto zbog čega ga želim pored sebe. Naterao sam ga da postane trener i bila je to najbolja odluka. Svi su profitirali iz njegovog rada“, rekao je Milojević.

Ražnatović je istakao da je na dnevnom nivou razgovarao sa Milojevićem o košarci.

„Obojica smo profitirali iz tih razgovora. I on i ja smo napredovali iz te razmene mišljenja. Srbija, Evropa i svet su imali razne trenere, ali ne postoji trener koji je za tako kratko vreme ostavio više traga. Nebrojano je dece koju je Dejan učio košarci, ali i o životu. Dao je sve od sebe i košarka mu to nije zaboravila. Način na koji su se velikani košarke oprostili od Dejana, Evroliga i NBA liga, dokazuje o njegovoj veličini. Ujedinio je ceo košarkaški svet u bolu“, istakao je Milojević.

Ražnatović je rekao da je Milojević bio jedinstven i da sigurno neće biti zaboravljen.

„Možemo da nastavimo dalje putem koji je on utabao. Ja kao neko ko se nikada ne smeje, a on se uvek smejao. Znam da će proći puno vremena dok se iskren osmeh ne vrati na moje lice. Jako sam ti zahvalan za sve što si uradio za mene, za Megu, za košarku. Učiniću sve da tvoj lik i delo ostanu večni“, zaključio je Miodrag Miško Ražnatović.

Kešelj: Bio je drug, mentor i vođa

Državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj izrazio je saučešće porodici Dejana Milojevića i istakao da je Deki bio veliki igrač, trener, reprezentativac i najveći čovek.

„Divio sam mu se na terenu, a i van terena jer se ni tada njegov posao nije završavao. To znam iz ličnog iskustva. Kada mi je trebala motivacija i podrška, uvek je bio raspoložen da popričamo. Razumeo je igrače i kao trener bio je deo nas. Košarka je bila njegov život. Svojom pozitivnom energijom iz nas je izvlačio ono najbolje. Motivisao nas je da budemo bolji u svakom pogledu, i kao ljudi i kao igrači“, rekao je Kešelj.

Naglasio je da je Milojević bio drug, mentor i vođa.

„U ime države Srbije osećam obavezu da mu još jednom kažev veliko hvala za sve što je uradio kao igrač, trener, član reprezentativnih selekcija, naš ambasador u svetu“, istakao je Kešelj.

„Verovali smo da će biti selektor i povezati ljude. Da li je slučajnost da ga toliko poštuju u Americi? Da se namesti da budu utakmice Partizan – Mega i Mega – Budućnost? Bilo je potrebno da se zaborave sujete, simbolika je što je sahrana na crveno slobo, na Tri jeraha. Tri sveca sa različitim vrlinama. Uvek ćemo te se sećati i bićeš deo nas“, poručio je Milan Mića Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari