Korak od odbrane titule 1

Odbojkaši Vojvodine nadigrali su Novi Pazar sa 3:1 (25:19, 26:24, 23:25, 25:23) i poveli su u finalnoj seriji plej-ofa sa 2:0. i fali im još samo jedna pobeda da bi odbranili titulu prvaka Srbije.

Novosađani su veoma dobro ušli u meč i prvi set prilično lako rešili u svoju korist. Međutim, stvari su se promenile u narednom delu igre, u kom su odbojkaši Novog Pazara dominirali i činilo se da će poravnati. Imali su plus pet (12:7) u ranoj fazi seta, no to vođstvo nisu uspeli da sačuvaju. Topili su postepeno prednost Novosađani, te su posle neizvesne završnice uspeli da dođu na korak od pobede.

Propušteno u prethodnom setu Pazarci su uspeli da nadoknade u narednom, pa su nakon veoma neizvesne borbe uspeli da ostanu u meču. Sačuvali su nadu da mogu do potpunog preokreta. Gosti su igrali bolje i u četvrtom delu igre, imali prednost gotovo do samog kraja, ali se onda desilo isto što i u drugom setu, pa su odbojkaši Vojvodine uspeli da dođu do druge pobede u seriji.

Naredni meč je na programu 12. aprila u dvorani „Pendik“, kada Vojvodina ima priliku da reši finale. Ukoliko Pazarci slave, četvrti meč će se igrati 15. aprila, dok je eventualna majstorica četiri dana kasnije.

„Lale“ je do pobede vodio sjajni David Mehić sa 21 poenom, dok su Božidar Vučićević i Miloš Vemić imali po 14. Na suprotnoj strani, Marko Vukašinović je meč završio sa 23, a Irfan Hamzagić 14 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari