Čišćenje u svojoj kući pa u goste kod beogradskog podstanara: Dok Crvena zvezda plaća cenu sopstvenih promašaja, Makabi se odomaćio u "Pioniru" 1Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Crvena zvezda je u utorak izgubila od Reala u “Areni” (72:58) u meču 15. kola košarkaške Evrolige koji je odigran u čudnoj atmosferi.

Retko ko je očekivao da će crveno-beli prirediti iznenađenje i doći do trijumfa nad najboljim timom u Evropi.

Kako se bližio početak utakmice Crvena zvezda je bila sa sve manjim šansama za senzaciju.

Na marginama uzbudljivije nego na terenu

Njeno najskuplje letošnje pojačanje američki plej Šabaz Nejpir odradio je zagrevanje sa saigračima, ali je potom, navodno, tražio od trenera Sferopulosa da ne bude u timu, jer napušta klub. Obukao je trenerku i seo na stolicu iza koša, pored novog centra crveno-belih Majka Gilespija.

Crveno-beli su dobro počeli, imali vođstvo od 14:6, prvu četvrtinu završili u egalu (20:20), ali u naredne tri postigli samo 38 poena.

Početkom treće četvrtine Zvezda je počela da hvata rezultatski priključak, ali je u tim trenucima najpre Hanga napravio tehničku, da bi potom Musa i Endiaje doneli svom timu prednost od 17 poena (58:41) i tako rešili pitanje pobednika.

Sredinom drugog perioda Majk Tobi je pri izlasku iz igre ispraćen zvižducima sa tribina, a kasnije se ispostavilo da bi reprezentativcu Slovenije, koji je za šest minuta zabeležio dva poena i jedan skok, ovo mogla da bude i jedna od poslednjih utakmica u crveno-belom dresu.

Posle utakmice dešavanja u “Areni” bila su uzbudljivija nego dok je meč trajao, jer je trener Janis Sferopulos saopštio da Nejpir više neće nastupati za klub sa Malog Kalemegdana, kao i da Ognjen Kuzmić takođe napušta tim. Grk je dodao i da je Tobi, za sada, deo tima, ali da će morati da pruža bolje partije.

Nekoliko sati potom u španskim medijima pojavila se informacija da će centar crveno-belih uskoro pojačati Tenerife, ekipu u kojoj je nekada nastupao sa velikim uspehom.

Već večeras (20.05 č) Zvezda igra protiv Makabija kao gost u dvorani “Aleksandar Nikolić”, ali pred praznim tribinama.

Izraelski tim, koji je podstanar u Beogradu zbog ratnih prilika u svojoj zemlji, ima tri uzastopne pobede u nekadašnjoj hali „Pionir“, a u poslednjih pet kola izgubio je samo protiv Virtusa u Bolonji.

Atmosfera nije dobra

Atmosfera među crveno-belima pred veoma važan duel za pomake nije dobra, o čemu svedoči i izjava Nemanje Nedovića, koji je protiv Reala dao samo četiri poena za 17 minuta na parketu.

– Idealni uslovi bi bili da imamo mir, da imamo stabilnu ekipu, bez problema. Ali to je sastavni deo ovog sporta. Moramo da se nosimo sa tim. Ima ljudi koji su zaduženi za to i oni će da reše to – izjavio je bek Crvene zvezde, a zatim dodao:

– Dočekuju nas u Pioniru, bez navijača. Nema puno vremena za tugovanje. Najbolja stvar je da zaboravimo utakmicu protiv Reala i što pre i da se pripremimo za Makabi.

Dejan Davidovac smatra da je Makabi dobra ekipa i da nije čudo što se nalaze u vrhu tabele Evrolige sa učinkom od 9-6.

– Skoro da igramo kod kuće trenirali smo dosta u “Pioniru” ove sezone. Poznato nam je sve što se tiče hale, Makabi je dobra ekipa sa dosta iskusnih igrača, igraju dosta dobro u tranziciji, fizički su dominantni, dosta idu na ofanzivni skok po čemu su prvi u ligi i moramo na to da obratimo pažnju – rekao je Davidovac.

O odnosima u ekipi govori i njegova izjava o “slučaju Nejpir”.

– Iskreno nisam znao to posle utakmice šta se dešavalo, pa sam posle dobio informacije sa koje kakvih strana, tako da ne znam šta bih drugo rekao, nisam toliko upućen – objasnio je Davidovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari