Partizan već u Top 8 Evrolige: Ostoja Mijailović otkrio koliki je budžet crno-belih i šta je od toga otišlo na dugove 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT

Prvi čovek crno-belih priznao da klub iz Humske ove sezone barata istorijskim ciframa.

Partizan je u tekućoj takmičarskoj godini zacrtao novi pohod na TOP 8 Evrolige, dok je krajnji cilj učešće na Fajnal-foru.

Treneru Željku Obradoviću, kao i Zoranu Saviću, prvom operativcu kluba, omogućeno je toliko finansijskih sredstava da bi zadovoljili i ambicije klubova kojima je primarni cilj osvajanje Evrolige.

Država je omogućila Partizanu da barata istorijskim ciframa, ne samo kroz direktan priliv sredstava, već i time što, recimo, crno-beli iznajmljuju Beogradsku arenu po ceni koja je daleko od tržišne.

I sam predsednik kluba, Ostoja Mijailović obelodanio je iznos budžeta za takmičarsku 2023/24 za koji se mislilo da je oko 15 miliona evra, a zapravo je za pet miliona veći, dakle istorijski.

– Ove godine imamo najveći budžet u istoriji Partizana jer smo u takvim ambicijama da želimo da idemo do kraja u oba najvažnija takmičenja. Budžet nam je u Top 8 ekipa u Evroligi. Za celokupnu organizaciju smo izdvojili oko 20 miliona evra. S tim da je osam miliona otišlo na vraćanje dugova – otkrio je prvi čovek Partizana, gostujući na TV Prva.

Sa tolikim milionima, omogućenim zbog odluke države da večitim rivalima „upumpa“ neshvatljive svote novca poreskih obveznika, Partizan je jednostavno morao da deo sredstava izdvoji i za plaćanje poreskih obaveza.

I na tom primeru vidi se želja država da progleda kroz prste crno-belima, s obzirom na to da je dug višegodišnji i da nije na vreme izmiren, naprotiv.

– Već smo platili pet miliona na ime poreza. Imamo još zaostali dug od tri miliona da platimo. Nešto ćemo da pozajmimo, dugoročni kredit i rešiti preostali dug. Poslednja tri meseca platili smo pet miliona evra poreza državi. Redovno plaćamo PDV, takođe i sve ostale dugove redovno izmirujemo. Kad isplatimo još tri miliona više nećemo imati dugove – bićemo najstabilniji klub u Evropi kada su u pitanju finansije – tvrdi Mijailović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari