Košarkaši Srbije nisu favoriti za zlatnu medalju: FIBA objavila svoju prognozu pred predstojeće Svetsko prvenstvo 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je da je reprezentacija Srbije osma na listi favorita za osvajanje zlatne medalje na predstojećem Svetskom prvenstvu.

U saopštenju FIBA se navodi da ova prognoza nije zvanični sistem rangiranja, ali predstavlja procenu uoči predstojećeg Mundobasketa.

„Srbija u svom timu ima Nikolu Jokića, koji je verovatno u ovom trenutku najbolji igrač sveta. Srbija je pre četiri godine bila glavni predent za titulu na SP, ali je na kraju završila na petom mestu. Ova selekcija je trebalo da juriša na titulu na OI u Tokiju, ali nije uspela da se kvalifikuje za ovo takmičenje. Srbija je prošle godine eliminisana od Italije u četvrtfinalu EP, a u ovom trenutku je nemoguće znati šta se može očekivati od ovih momaka“, navodi se na sajtu FIBA.

Prvi favorit za titulu je selekcija SAD, a potom slede Španija, Francuska, Australija, Slovenija, Kanada i Nemačka.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Srbija će biti u grupi B sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari