Košarkaši "Zlatibora" osvojili ABA2 ligu 1Foto: FB/KK "Zlatibor"

Igrači čajetinskog Zlatibora ostvarili su najveći uspeh u klupskoj istoriji osvojivši drugo po kvalitetu regionalno takmičenje. Čajetinci su u finalnoj utakmici završnog turnira u Skoplju pobedili domaćina, ekipu MZT-a rezultatom 78:73, nakon produžetka.

Srpski predstavnik u ovom takmičenju je već u prvoj četvrtini stekao veliku prednost 31:11, ali su Skopljanci uspeli da se tokom preostale tri deonice primaknu rezultatski košarkašima Zlatibora i odvedu utakmicu u produžetke.

Čajetinci su se bolje snašli u dodatnih pet minuta igre i potpuno zasluženo stigli do trofeja.

Finalnu utakmicu, ali i ceo turnir u Skoplju, obeležio je košarkaš Zlatibora, rođeni Užičanin, Dušan Kutlešić, koji je postigao 33 poena, uz 10 skokova, četiri ukradene lopte i dve asistencije. To mu je donelo i epitet najkorisnijeg igrača plej ofa ABA 2 lige.

Tim iz Čajetine je osvojio prvi put u svojoj istoriji ABA 2 ligu, ali na taj način nije i obezbedio učešće u elitnom regionalnom takmičenju u narednoj sezoni. Zbog ograničenog broja klubova iz Srbije, Zlatibor će morati u baraž za plasman u ABA ligu, a protivnik će mu biti najslabije plasirani klub iz Srbije, Borac iz Čačka.

Domaćin turnira, MZT iz Skoplja kao predstavnik Severne Makedonije u narednoj sezoni nastupaće u ABA ligi, bez obzira na poraz u finalnoj utakmici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari