Košarkašice Srbije u borbu za medalju, na Evropskom prvenstvu, kreću od Turske 1Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Najbolje srpske košarkašice učestvovaće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, koje će se od 15. do 25. juna održati u Sloveniji i Izraelu. Prvo iskušenje imaće protiv koleginica iz Turske.

Danas je objavljen kompletan raspored utakmica na narednom prvenstvu Starog kontinenta.

Reprezentativke Srbije, nameriće se na Tursku, već na početku šampionata. Duel je zakazan za 15. jun od 15 časova u ljubljanskim Stožicama.

Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi D. Izabranice selektorke Marine Maljković u drugom kolu, u petak 16. jun,a od 20.45 sati igraće protiv Slovačke. Subota će biti slobodan dan, a u nedelju, 18. juna, od 15.00 sati igraće protiv Mađarske.

Kvalifikacioni mečevi za plasman u četvrtfinale na programu su 19. i 20. juna, četvrtfinala su 22. juna. Polufinala i dva meča poraženih u četvrtfinalima, koji će se boriti za peto mesto koje vodi na Olimpijske igre, zakazana su za 24. jun. Mečevi za peto i treće mesto, kao i veliko finale, odigraće se u nedelju 25. juna.

Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale posle tri odigrana meča.

Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mesto u četvrtfinalu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari