Kovač: Igrali smo dobro, hvala igračima 1Foto: EPA/GRZEGORZ MICHALOWSKI

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je danas da je zadovoljan igrom svoje ekipe protiv Nemačke i da pobeda mnogo znači na polju samopouzdanja uoči nastavka Evropskog prvenstva.

„Možemo posmatrati meč iz više uglova… Možemo reći da je ovo prva utakmica na prvenstvu, da je protivnik bio bez energije, možemo da nađemo negativne i pozitivne stvari… Mi smo igrali dobro i protivniku nismo dozvolili da igra svoju igru“, rekao je Kovač.

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Nemačku s 3:0 u prvom kolu Evropskog prvenstva.

„Dobro smo ih pročitali, da smo u milion situacija imali dobru organizaciju servisa, blok odbrana, a onda napad dobro funkcionisao. Odličan rezultat, ali ništa ne znači. Na psihološkom planu je pozitivno, kako zbog samog prvenstva, tako i zbog toga što će nam oni verovatno biti protivnici u četvrtfinalu“, rekao je on.

On je kazao da je ekipa pokazala da ima „snagu i kvalitet“ da igra protiv Nemačke, koja je u prošlosti zadavala dosta problema Srbiji.

Selektor Srbije napunio je danas 52 godine, a igrači su ga u svlačionici pre meča dočekali s rođendanskom pesmom.

„Dočekali su me sa „Divan dan, divan dan…“, rekao sam ‘samo nemojte da ga upopastite’. Hvala igračima. Igrali su dobro odbojku danas“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari