Krstajić: Ne razmišljam o povratku u srpski fudbal 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Imao je Mladen Krstajić kratak i neuspešan mandat na klupi Makabija iz Tel Aviva; posle šest meseci rastao se sa izraelskim velikanom i sada je u potrazi za budućim angažmanom. Bez obzira na to što je slobodan i što Partizan traži novog šefa struke, nakon razlaza sa Aleksandrom Stanojevićem, nekadašnji selektor Srbije nema nameru da se vraća u okrilje Superlige.

Uprava Partizana pokušava da odobrovolji jednog od dvojice najvećih kandidata za upražnjeno mesto: Marka Nikolića ili Vladimira Ivića, međutim, s obzirom na to da obojica imaju jasne inostrane ponude, nije nemoguće da se u toku predstojeće radne nedelje okrenu i nekim drugim rešenjima.

Kandidat, pak, sigurno neće biti Mladen Krstajić, koji je u razgovoru za Novosti, istakao da nema nameru da se vraća u domaći klupski fudbal, u kojem je, doduše nesupešno, vodio TSC iz Bačke Topole.

„Otkako sam napustio Makabi, u medijima se ističem kao opcija za novog trenera Partizana. Partizan mi je mnogo dao u životu, afirmisao me kao igrača i nije tajna da sam veliki partizanovac. Međutim, u ovom trenutku zaista ne razmišljam o povratku u srpski fudbal. Moje ambicije kao trenera okrenute su radu u inostranstvu“, uverava javnost Krstajić.

Izraelski mediji su pisali kako bi nekadašnji selektor reprezentacije Srbije da nastavi karijeru u toj zemlji, samo u drugom klubu. A, nije tajna da Krstajić ima ambiciju da se oproba u Nemačkoj, gde je proveo najveći deo igračke karijere.

Krstajić je trenerskim poslom počeo da se bavi kao asistent u stručnom štabu Slavoljuba Muslina, potom ga je nasledio na poziciji selektora i vodio reprezentaciju na Mundijalu u Rusiju. Prvi klub kojeg je vodio bio je TSC, da bi zimus postao šef struke Makabija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari