Krunić: Nismo mogle bolje 1Aleksandra Krunić Foto: Teniski savez Srbije/Tviter

Teniserke Srbije nisu uspele da se plasiraju u plej-of za ulazak u viši rang takmičenja u Fed kupu. Bolje od naših dama bile su reprezentativke Velike Britanije, tačnije Kejti Bolter i DŽoana Konta (2:0).

Ostaje žal što u Batu posle tri pobede nad Gruzijom, Turskom i Hrvatskom nisu uspele da naprave završni korak i pokušaju da se dokopaju višeg ranga takmičenja sledeće godine.

– Nažalost, nije se završilo kako smo se nadale i želele. Dale smo maksimum, borile se do kraja i mislim da ništa bolje od ovoga nismo mogle. Nismo imale sreće u pojedinim poenima – rekla je Aleksandra Krunić, koja je izgubila bitku protiv 39. igračice sveta posle dva i po sata igre.

– Veoma mi je žao što nismo prošle grupu, imali smo mnogo teških mečeva. Više sreće, drugi put. Nadam se da ćemo sledeće godine biti spremnije – navela je srpska teniserka.

Selektorka Tatjana Ječmenica Jevtić nije imala šta da zameri svojim izabranicama.

– Čestitam devojkama na izvanrednoj borbi koju su prikazale. Zaista su ostavile srce na terenu protiv vrlo jake ekipe, koja je bila i favorit. Pred nama je bio veliki zadatak i one su dale maksimum. Ne mogu da budem nezadovoljna celom nedeljom. Ovo je veoma kvalitetan tim na koji možemo da računamo u narednom periodu i velika je budućnost u ženskom tenisu – poručila je ona.

Teniserke Srbije i sledeće godine igraće u prvoj grupi Evroafričke zone Fed kupa, dok će Velika Britanija u baražu za popunu Svetske B grupe igrati 20. i 21. aprila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari