Kunde nastavlja da briljira u dresu Barselone 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Žil Kunde pokazuje svoj najbolji nivo od dolaska u Barselonu 2022. godine i počinje da pokazuje zašto je katalonski gigant platio Sevilji 50 miliona evra plus deset miliona evra u vidu bonusa u velikoj borbi sa Čelsijem za potpis ovog univerzalca.

Pošto je prevazišao nesigurnost da igra na poziciji desnog beka, nešto što ga je čak navelo da razmisli i o odlasku iz kluba prošlog leta nakon razgovora sa trenerom Ćavijem Ernandezom, francuski internacionalac je počeo da briljira.

Kunde ne samo da deluje samouvereno u odbrani, gde je u stanju da preseče loptu i izađe napred bez gubljenja iste, već se takođe ponavlja po boku u napadu, postajući još jedno oružje ofanzivne linije Blaugrane.

Duel protiv Las Palmasa ponovo je bio dobar primer najbolje verzije Francuza.

Kunde je bio igrač koji je imao najviše intervencija na meču i čak ukupno 122 dodira sa loptom, 11 više od saigrača Injiga Martineza i 19 više od Kubarsija.

Isto tako, francuski defanzivac je bio igrač koji je povratio najviše izgubljenih lopti svog tima – 9, te onaj koji je stvorio najviše šansi na utakmici – 3 i onaj koji je imao najviše dodavanja u poslednjoj trećini terena – 33.

Ove brojke jasno pokazuju njegovo učešće kako u odbrani tako i u napadu.

Niko više ne osporava njegovu ulogu startera na desnom beku tima, a čak bi mogao da bude i zadužen da čuva svog sunarodnika Kilijana Mbapea u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona koja je na programu 10. aprila na „Parku prinčeva“, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari