Lacio prošao posle 20 godina, Juventus ubedljiv u Barseloni za prvo mesto u grupi 1Foto: EPA_EFE/Alberto Estevez

Očajno veče imali su fudbaleri Mančester junajteda u meču sezone. Imperativ u vidu barem boda u Lajpcigu „crveni đavoli“ protumačili su tako amaterski da su porazom u Nemačkoj eliminisani iz Lige šampiona već u grupnoj fazi – 3:2.

Posle 20 godina čekanja, Lacio je remijem sa Brižom – 2:2 prošao grupni deo najelitnijeg takmičenja. Barselona je košmar od početka sezone upotpunila novom blamažom; iako joj je i poraz od dva gola razlike garantovao prvo mesto u grupi i povoljniji žreb, dozvolila je da je Juventus na Nou Kamp stadionu razmontira sa ubedljivih 3:0.

U poslednjih sedam godina, od odlaska ser Aleksa Fergusona u penziju, Junajted je potrošio stotine miliona evra na pojačanja; kako je poslovao možda najbolje opisuju i sve tri situacije u kojima je sinoć matiran De Hea.

Skupo plaćeni Megvajer, uz Van Dajka najskuplje dovedeni defanzivac u istoriji fudbala, zajedno sa saigračima iz poslednje linije, napravio je kardinalne greške posle kojih Anhelinu, Haidari i Klajvertu nije trebalo puno truda da svoj Lajpcig, sasvim zaluženo, odvedu u šesnaestinu finala Lige šampiona.

Nemci su već posle 13 minuta vodili sa 2:0, da im kojim slučajem nije poništen gol u 30. minutu zbog ofsajda Orbana bio bi to brzopotezni šah-mat. Klajvert je u 69. rešio sve dileme, iako je Junajted do kraja meča ublažio poraz, ne i bruku, golovima Fernandeza iz penala i zaboravljenog Pogbe.

Lacio je uspeo ono što nisu ni mnogo kvalitetnije generacije „nebesko plavih“; posle 20 godina posta prošli su grupnu fazu Lige šampiona. Milinković-Savić je kao starter bio svedok istorijske utakmice u kojoj su golove za Rimljane postigli Korea i Imobile.

Gosti su se od najelitnijeg takmičenja oprostili dostojanstveno izborenim remijem sa igračem manje, pogocima Vormera i Vanakena.

Barselona je haotično stanje od početka sezone „zavrtela“ novom blamažom. Iako im je sinoć samo trebalo da ne izgube sa tri gola razlike, Mesi i saigrači uspeli su i to da uprskaju.

Ronaldo sa dva gola iz penala (prvi bio nepostojeći) podebljao je svoj saldo na vrhu večite liste strelaca u Ligi šampiona postigavši ukupno 134 gola.

Mekini je samo dosolio ranu Barselone, koja bi nešto morala da uradi kako očaj na kraju takmičarske godine ne bi prešao u katastrofu.

Prekid u Parizu zbog rasizma

Scena kakva nikada do sada nije viđena u Ligi šampiona! Fudbaleri Pari sen Žermena i Bašakšehira su usred utakmice napustili teren! Neviđeni skandal se desio tokom utakmice, kada je četvrti sudija, Rumun Sebastijan Koltesku, nazvao Dembu Ba, napadača Bašakšehira, “crnim tipom”.

To je toliko razbesnelo igrače oba tima, kao i stručne štabove, pogotovo Pjera Veba, pomoćnika u istanbulskom klubu, da su se ostrvili na arbitra optužujući ga da je rasista.

U tom, ključnom trenutku, pola klupe Bašakšehira skočilo da se buni zbog nedosuđenog prekršaja, a da je četvrti sudija rekao glavom Hateganu: „Izbaci crnca“.

Turski sastav je prvo izašao sa terena u 24. minutu, a solidarisali su se i fudbaleri Pari sen Žermena, te je teren Parka prinčeva ostao prazan. Utakmica je prekinuta u 26. minutu i sinoć nije nastavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari