Lajpcig smenio trenera 1EPA-EFE/CLEMENS BILAN CONDITIONS

Lajpcig je praktično od početka sezone opterećen neigranjem brojnih povređenih igrača. Ta činjenica je sigurno uticala na, generalno loše rezultate ove sezone, međutim, nakon poslednjeg poraza od Union Berlina u prestonici Nemačke (2:1) uprava kluba rešila je da uruči otkaz šefu struke, Džesiju Maršu.

Ta klub kojem je svake sezone primarni cilj plasman u Ligu šampiona, 11. mesto u Bundesligi posle 14 kola jednostavno je neprihvatljivo.

Bez obzira na to što je protiv Uniona nastupio bez šestorice povređenih igrača, od kojih su četvorica standardni članovi prve postave, uprava je procenila da je Džesi Marš morao daleko bolje da vodi ekipu koja je ostala i bez plasmana u narednu fazu Lige šampiona.

Iako je američki stručnjak vezan za Red Bul kompaniju, na način da je prethodno uspešno vodio Salcburg, rastanak je bio neminovan.

Ekipu će protiv Mančester Sitija sa klupe predvoditi Ahim Bejerlorcer, koji je postavljen kao privremeno rešenje. Javnosti se povodom odluke kluba da se rastane sa Amerikancem obratio izvršni direktor kluba Oliver Minclaf.

„Nije bilo lako rastati se sa Džesijem Maršom, jer imam visoko mišljenje o Džesiju kao čoveku i treneru. Šteta je što se stvari nisu odvile onako kako smo se nadali, ovaj korak je bio neophodan. Nažalost, napredak i rezultati kojima smo se nadali kako bi ispunili ovosezonske ciljeve nisu ostvareni. Trenutno ne ispunjavamo očekivanja i ovom odlukom želimo da stvorimo novi impuls. Odgovornost moraju da snose i igrači i očekujem od našem tima, koji je na sportskom planu veoma jak, da u većem kontinuitetu pokazuje potencijal i kvalitet nego što je to bio slučaj u poslednjem period. Želeo bih da se zahvalim Džesiju Maršu za sve što je uradio i želim mu sve najbolje, kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu“, poručio je Minclaf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari