Lalatović: Da se vratimo kući kao heroji 1Foto: Starsport

Kao povlašćeni osvajač domaćeg Kupa, novosadska Vojvodina je preskočila uvodnih 180 minuta kvalifikacija za Ligu Evrope, pa će tek večeras na terenu drugoplasiranog tima u šampionatu Belgije – Standarda iz Liježa pokazati da li je zalutala među kandidate za ovo UEFA takmičenje ili se može maksimalno primaći debitantskom učešću u grupnoj fazi istog.  

– Drago mi je što smo došli do trećeg kola, ali bih više voleo da smo igrali od prvog. Ja sam evropske utakmice imao i kao igrač i kao trener, ali neki naši prvotimci nikada nisu igrali sa stranim klubovima. To su specifični mečevi, sa vrlo kvalitetnim protivnicima, na koje ne nailazite u Superligi – objašnjava šef struke kluba sa „Karađorđa“ Nenad Lalatović da „nemaju šta da izgube“ protiv osvajača 10 titula u Belgiji, s puno reprezentativaca u sadašnjem sastavu.

– Oni su apsolutni favoriti, ali to je bila i Astana protiv Budućnosti, pa je izgubila kod kuće, jer je u fudbalu sve moguće. Standard nije ništa veći klub od Vojvodine, koja ima svoju tradiciju i koja ne treba da se plaši nikoga. Naravno, po budžetu su ispred nas, ali ovakve utakmice ne igraju pare. Naši igrači moraju da pokažu da imaju veću želju od protivničkih fudbalera. Ako žele da obezbede egzistenciju svojih porodica na ovakvom meču onda moraju da pokažu da to zaslužuju. U  glavama i na treninzima smo se spremali da izbacimo Standard, a ne samo da odigramo jedan meč više. Biće teško, ali moramo na taj način da razmišljamo. Pa da se tako hrabri vratimo kući kao heroji – smatra strateg Vojvodine.

Ako ne izgore u toj prevelikoj želji i ne naprave previše grešaka, Novosađani će se u plej-ofu sastati sa Fehervarom ili Remsom.

Drinčić: Ne želimo da se branimo

– Znamo s koliko velikim i jakim protivnikom imamo posla, ali gledaćemo da igramo kao sa svakim drugim timom. Ne tako što ćemo stati ispred našeg gola i svim silama se braniti, nije to ono što želimo. Hoćemo da se suprotstavimo svom snagom Standardu, pa ćemo videti šta nam to može doneti. Verujem u nas, ali ne bih ništa da prognoziram – kaže Nikola Drinčić, iskusni defanzivni vezista i jedan od retkih u ekipi s međunarodnim utakmicama u nogama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari