Laureati Tijana Bošković, novinari, Zurab Datunašvili...: Udruženje sportskih novinara Srbije podelilo godišnje nagrade 1foto: Danas

U tradicionalnom izboru USNS proglašeni najbolji pojedinci u 2022. godini.

Na svečanoj ceremoniji u Galeriji Radio televizije Srbije, danas su nagrađeni novinari i sportisti čija su se dela izdvojila u prethodnih 12 meseci ili su tokom karijera dali poseban doprinos svojim profesijama.

„Zlatno pero“, kao najboljem novinaru 2022. godine, pripalo je Branku Spasojeviću sa Sportkluba, „Zlatni mikrofon“ završio je u rukama komentatoru RTS-a Miloša Krivokapića, dok je nagradu „Branka Prelević“, za doprinos razvoju sportskog novinarstva među damama u našoj zemlji, ponela Milena Kovačević iz Vesti.

Za najbolje mlade novinare izabrani su adut Arene sport, David Radanović (elektronski mediji), kao i Stefan Tanasić iz Mozzart sporta (pisani mediji). Redakcija Mozzart sporta dala je još trojicu laureata, jer je Aleksandar Gligorić, u ulozi izveštača sa Svetskog prvenstva u Kataru, pobedio konkurenciju u kategoriji reportaža, Đorđe Matić imao najekskluzivniju vest (skidanje dotadašnjeg kapitena reprezentacije Miloša Teodosića sa spiska srpskih košarkaša za Evropsko prventvo) a Dušan Jocić bio najistaknutijima među dopisnicima.

Za fotografiju godine nagrađen je Novopazarac Senad Župljanin, a jedini dvostruki laureat je Politikin novinar Aleksandar Miletić – za elektronski izdavački poduhvat (Najlepši dan života), odnosno za najbolju TV priču (S ljubavlju iz Fuenlabrade). Za ekskluzivni TV prilog godine izglasani su mini-intervjui tandema Dejan Karović – Milan Caković (Arena Sport) sa NBA zvezdama u Abu Dabiju.

U kategoriji pisani poduhvat izdvojila se knjiga „Biti četvrti – šampioni bez olimpijske medalje“, koju autorski potpisuju Predrag Bajić i njegovi sudenti sa Univerziteta Union – Nikola Tesla. Nagradu za životno delo dobili su posthumno Petar Lazović (RTS) i Vlastimir Ignjatović (Sport), te Vojislav Veličković (Sportski žurnal), Mihailo Antić (Sportski žurnal), Ratko Pavlović (Politika) i Miroslav Nešić (Radio Beograd).

U konkurenciji sportiskinja najviše glasova dobila je kapitenka odbojkaške reprezentacije Srbije, Tijana Bošković, koja se na istoj zahvalila video porukom. Rvač Zurab Datunašvili je lično primio trofej za najboljeg sportistu u godini za nama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari