Lazar Kostić proglašen za najuspešnijeg sportistu Užica 1Lazar Kostić/Foto: EPBF

Za najuspešnijeg sportistu Užica u 2022. godini je proglašen Lazar Kostić, član Bilijar kluba „Masse“ koji je, postignutim rezultatima, ušao u istoriju srpskog bilijara.

Lazar je, između ostalog, osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore do 17 godina u julu ove godine u Bugarskoj i treće mesto na Svetskom prvenstvu u istoj katergoriji koje je održano u Portoriku.

Najmlađi je prvak države u istoriji tog sporta u Srbiji, kapiten je juniorske reprezentacije i prvi na juniorskoj i seniorskoj listi u našoj zemlji.

Njegov trener Ljubiša Vranešević je dobitnik specijalne nagrade.

U kategoriji sportista sa invaliditetom, za najuspešnijeg je proglašen Admir Duraković, koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u rukometu za gluve i nagluve u Zagrebu.

Lazar Kostić proglašen za najuspešnijeg sportistu Užica 2
Admir Duraković/Foto: Privatna arhiva

Najbolji sportski klub je GFK Sloboda, koji je uspeo da izbori plasman u Prvu ligu Srbije, a trener tog kluba Vladan Vićević je proglašen za najboljeg trenera.

Najuspešniji juniori su karatistkinja Lidija Trmčić i bosker Ivan Dosković,  a nagrađeni su kadeti Olga Stojanović i Veljko Mitrović za uspehe u streljaštvu.

Nagrada „Žena u sportu“, koja je dodeljena prvi put, pripala je Emiliji Vukotić, bivšoj i uspešnoj fudbalerki i članici FK Sevojno.

Lazar Kostić proglašen za najuspešnijeg sportistu Užica 3
Foto: Privatna arhiva

Specijalne nagrade i priznanja za postignute rezultate u ovoj godini i sveukupan doprinos razvoju sporta su dodeljene i drugim pojedincima, klubovima i ustanovama.

Izbor sportiste godine, već 37. put, organizuje Sportski savez Užica, a nagrade su uručene na svečanosti u Gradskom kulturnom centru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari