Lazar Kostić, Užičanin koji je osvojio prvu medalju na svetskim prvenstvima u istoriji srpskog bilijara: Nadam se i tituli svetskog šampiona 1Lazar Kostić/Foto: Pro Billiard series/Fejsbuk

Užičanin Lazar Kostić postigao je najveći uspeh u istoriji srpskog bilijara jer je, pre neki dan na Svetskom prvenstvu u Portoriku za juniore do 17 godina u disciplini devetka, osvojio bronzanu medalju.

Šesnaestogodišnji Užičanin, član užičkog Bilijar kluba „Masse“, aktelni  šampion Evrope i kapiten naše juniorske reprezentacije, postao je prvi u tom sportu koji je za Srbiju osvojio medalju na svetskim prvenstvima.

„Pripremao sam se dugo i naporno, trenirajući sa Ljubišom Vraneševićem, Đorđem Peceljem i Andrejom Klasovićem. Znao sam da će konkurencija biti veoma jaka, ali sam verovao u sebe“, kaže za Danas mladi i talentovani bilijarista, treći na svetu i prvi u Evropi u svojoj kategorji.

U Portoriku, u konkurenciji 32 takmičara, Lazar je zabeležio četiri pobede i plasirao se u polufinale, ali zlato mu je izmaklo u meču protiv Estonca Karla Gnadeberga.

Dodaje da se trudio da „pronađe ritam sa Evropskog prvenstva, ali i da unapredi igru“, te da je „ceo turnir odigrao veoma dobro i odneo pobede u prva četiri meča“.

„Međutim, manji pad koncentracije u polufinalnom meču“, objašnjava, „ostavio ga je bez borbe za zlatnu medalju“.

„Ostaje žal što nisam iskoristio sve šanse koje su mi se pružale u ovom meču. Međutim, bez obzira na to, veoma sam ponosan na činjenicu da sam osvojio prvu medalju na svetskim prvenstvima u istoriji srpskog bilijara“, kazao je za Danas Lazar, pred kojim je sjajna karijera.

„Boreći se protiv najboljih svetskih juniora, mogao sam da uočim na čemu je potrebno još da radim kako bih unapređivao svoju igru, što će mi, u to verujem, doneti šampionsku titulu u budućnosti“, poručuje mladi Užičanin.

Podrška porodice, bilijar i obrazovanje

„Mnogo mi je značila podrška porodice, prijatelja i svih igrača bilijara sa Balkana, koja mi je stizala tokom celog prvenstva. Ona mi daje dodatnu snagu i volju da dalje treniram i da istrajem u odluci da usaglasim svoju ljubav prema ovom sportu i želju da se obrazujem“, kaže za Danas Lazar Kostić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari