Lebron Džejms: Dončića volim zbog pregleda igre, ogroman je za mesto plejmejkera 1Foto: EPA-EFE/ NUCCIO DINUZZO

Sjajan je bio Luka Dončić tokom plej-ofa ove sezone. Prvi put posle šampionske 2011. godine, Mavsi su bili u doigravanju i uspeli su da dođu do finala Zapadne konferencije u kojem su ispali od Golden Stejta (4-1). Luka Dončić je sve vreme bio impresivan sa prosekom od 32,5 poena u proseku.

Način na koji igra dopadljiv je i za asa kakav je Lebron Džejms. Poznato je da je as Lejkersa upućen u način radea gotovo svih bitnijih protagonista u NBA ligi, a kamoli o tome kako igre i šta sve čini na parketu Luka Dončić.

Impresioniran je Lebron likom i delom slovenačkog reprezentativca.

„Prvo upada u oči njegova veličina – ogroman je, bek od 201 cm i 104 kilograma. Drži igru u malom prstu. Volim ga pre svega zbog pregleda igre – može da kontroliše utakmicu, a da pri tom ni ne mora da šutira. Od deset puta će svih deset doći do tačke koje želi“, pojasnio je Džejms zbog čega ceni način igre Dončića.

Jasno je i četvorostrukom NBA šampionu da je Luka izvanredan u čitanju igtre, kontroli tempa, da ima impresivnu promenu ritma i pravca i da savršeno čita način na koji ga odbrana čuva, usmerava, tera na greške…

„Kada igra pik-en-rol, tačno zna kako ga brane – da li iskakanjem, povlačenjem – zna kada može da uspori i da iskoristi pivot, da ni ne skače, već da uradi ukršteni korak i da će defanzivac proleteti svaki put. To je mozak“, detaljan je u deskripciji jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

O Dončiću je Lebron govorio, svojevremeno, i tokom Ol-star vikenda.

„Način na koji on igra podseća me na mene. Skačemo, dodajemo, to nam je prva stvar na umu, ali daćemo vam 40 poena ako nas ne poštujete.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari