Lebron Džejms jedina superzvezda koja ne igra za statistiku 1Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON SHUTTERSTOCK OUT

Lebron Džejms je u dosadašnjoj karijeri osvojio četiri NBA titule, igrao deset velikih finala, poseduje nebrojano individualnih priznanja, međutim, za pojedine asove on nikada nije bio igrač opterećen individualnom statistikom.

Gilbert Arinas, nekada poznati NBA plejmejker, koji je tokom karijere imao i pojedine teške ispade, danas vodi dosta gledani podkast.

U jednoj od emisija, govorio je i o Lebronu Džejmsu.

„Lebron je verovatano jedina superzvezda koja nikada nije imala sezonu u kojoj je statistika bila prioritet. Nikada nije delovalo da je rekao ‘Neka se nose svi, igram za svoje brojeve.’ Da je to odlučio, ko bi mogao da ga zaustavi? Davao bi preko 40 poena po utakmici. Kada Lebron igra, on igra tako da osvoji šampionski prsten.“

Arinas je tokom karijere najbolje partije beležio u Vašingtonu. Nastupao je još za Golden Stejt, Orlando i Memfis.

„Samo misli na titule – tako pravi svoje timove, o tome jedino razmišlja i zato nikada nije imao ‘sebičnu sezonu’. Mogao je da kaže ‘Ne treba mi niko, pokazaću svetu šta sve mogu da uradim’, ali nije to učinio.“, rekao je nekadašnji Ol-star, koji je 2009. dobio dugu suspenziju jer je u svlačionici svog tima mahao pištoljem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari