Lebron Džejms odao priznanje Nikoli Jokiću: On je veliki igrač 1Foto: EPA-EFE/BOB PEARSON

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Lebron Džejms rekao je po završetku poslednje utakmice finala Zapadne konferencije, u kojem su njegovi Lejkersi izgubili od Denvera sa 4-0 u seriji, da je centar Nagetsa Nikola Jokić pokazao da je „veliki“ igrač.

– Znam koliko je veliki, znam koliko je „džoker“ veliki. Neki igrači u ligi igraju na određen način, na koji i ja takođe volim da igram. On je jedan od njih, on vidi potez pre nego što se dogodi. A nema mnogo takvih košarkaša u ligi – izjavio je Džejms, a zatim dodao:

– Svi su govore o njegovoj statistici, ali mislim da dosta ljudi ne govori o mentalnom delu njegove igre. Možda se o tome ne priča, jer mnogi to ne razumeju. Ali ja razumem. Da, on je poseban.

Lebron je rekao da je teško sprečiti Jokića da postigne koš.

– Čak i kada ga uvate najbolje što možete i kada mislite da ste sve uradili, on pronađe način da vam ubaci neverovatan šut. Zradio je to četiri, pet puta – dodao je Džejms.

Srpski košarkaš je proglašen za MVP (najkorisniji igrač) finalne serije Zapadne konferencije, jer je u četiri utakmice imao prosečan učinak od 27,8 poena, 14,5 skokova i 11,8 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari