Legendarni trener o seriji poraza Zvezde u Evroligi: Bolje bi bilo da Kampaco nije dolazio 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Poznati srpski trener Vlade Đurović smatra da je gubitak samopouzdanja glavni razlog zbog čega je Crvena zvezda zabeležila seriju od četiri uzastopna poraza u Evroligi.

Crveno-beli trenutno imaju učinak od deset pobeda i 13 poraza, pa će u preostalih 11 utakmica u ligaškom delu Evrolige imati težak zadatak kako bi izborili plasman u Top 8 fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

„Razlog je gubitak samopouzdanja visokih igrača, Luke Mitrovića i Filipa Petruševa, kao i bekova Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića, kao da se u njih uvukao crv sumnje. Verovatno i u trenera Duška Ivanovića, ma koliko bio iskusan i kvalitetan, znam kako je i ja sam bio trener. Sve je krenulo od poraza protiv Partizana, kao da su izgubili veru u sebe, takvi mečevi jedne mogu da lansiraju, kao što je slučaj sa crno-belima, a druge da prizemlje“, rekao je Đurović u razgovoru za Novosti.

On smatra da je i činjenica da Fakundo Kampaco trenutno nema pravo da nastupa u Evroligi uticala na ostatak ekipe.

„Niko ne pominje da je problem što je Kampaco prisutan na treninzima, a ne može da igra u Evroligi. Mogu da zamislim kako to izgleda na treningu, verovatno je zaslužan za svaki koš centara, a toga nema u Evroligi. Saigrači ga vide kako sedi pored klupe i ne može da pomogne, razmišljaju ‘Eh, da nam je sad tu’. U takvim okolnostima, možda bi za ekipu bilo bolje da nije dolazio. Nažalost, postoji šansa da Zvezda više neće imati šansu za plasman u Top 8 kada on bude mogao da igra“, izjavio je Vlade Đurović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari