Lekić pojačava Ferencvaroš 1 EPA/SRDJAN SUKI

Jedna od najboljih srpskih rukometašica novijeg doba potpisala za mađarski klub.

Ferencvaroš se brže, bolje pohvalio ugovorenom saradnjom sa igračicom sjajnog bekovskog prodora i šuta, koja dolazi iz slovenačkog Krima.

„Andrea Lekić je nezaobilazna figura u međunarodnom rukometu, koja je dokazala klasu poslednjih godina i nažalost to, protiv nas, pokazala u osmini finala Lige šampiona. Svi znaju njene kvalitete, a mi smo se tokom pregovora dodatno uverili koliko je motivisana i željna novih pobeda. Uvereni smo da će nam doneti stabilnost i na terenu i van njega“, poruka je dobrodošlice Ferencvaroša.

I bivša reprezenativka naše zemlje raduje se ponovnom igranju u zemlji i ligi, gde je ranije nosila dres Đera.

„Veoma se radujem što ću se pridružiti zeleno-beloj porodici“, rekla je Andrea Lekić za klupski sajt. „Ferencvaroš je sinonim za tradiciju, jedan od najvećih rukometnih klubova u Evropi sa velikom armijom navijača. Biće sjajjno igrati ovde. Svi u klubu misle isto što i ja – želimo da pobedimo u svakom meču u domaćoj ligi i Ligi šampiona. Moj cilj je da sa klubom osvajam trofeje. Igrala sam mnogo puta protiv njih, skoro uvek pred punom dvoranom i u fantastičnom raspoloženju, tako da mogu da kažem da će mi biti zadovoljstvo da igram u takvom okruženju. Veoma sam motivisana“.

Lekićevoj će društvo praviti i pivotmenka Dragana Cvijić, takođe penzionisana članica našeg nacionalnog tima, čiji angažman isto počinje od ovog leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari