Leo Mesi traži poštovanje mlađih, pobesneo zbog uličarskog ponašanja 1EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

Argentina je na Bombonjeri poražena od Urugvaja (0:2) a usled velike tenzije došlo je i do koškanja fudbalera dveju reprezentacija.

Gaučosi su doživeli prvi poraz u jednim kvalifikaicjama, posle 25 utakmica i to za plasman na naredni Mundijal.

Puno ih je koštao njihov zemljak Marselo Bjelsa, koji kao selektor predvodi veoma kvalitetnu reprezentaciju Urugvaja.

S obzirom na razvoj situacije na terenu i činjenicu da je Urugvaj bio bolji tim, tokom utakmice,a pogotovo na kraju došlo je do varnica i trzavica među igračima.

U fokusu javnosti bio je Manuel Ugarte, fudbaler Pari Sen Žermena i jedan od talentovanijih veznih fudbalera.

U više navrata bio je žustar u duelima i veoma rečit u verbalnom nadgornjavanju sa fudbalerima Argentine.

Upečatljiv je ostao njegov odnos sa Rodrigom de Paulom, veznim igračem Argentine kojeg je verbalno napao na prostački način koristeći uvredljiv izraz „mamadera“ što je razbesnelo i samog Lea Mesija.

– Radije ništa ne bih govorio na tu temu, ali imaju neki mladi ljudi koji bi trebalo da pokažu malo više poštovanja prema starijima od sebe – iskren je bio Mesi posle utakmice.

Nakon poraza od Urugvaja, zvaničnog svetskog prvaka očekuje duel sa Brazilom.

Urugvajci su bili veoma agresivni i oštri u duelima, delovalo je da su prebili Argentince koji se u takvoj konstelaciji snaga nisu najbolje snašli.

– Nijednog trenutnka se nismo osetili prijatno na terenu. Znali smo šta nas čeka, šta može da se desi, sa kakvim poteškoćama ćemo se suočiti i zato nam je bilo teško da se snađemo. Tačno se video uticaj Bijelse na selekciju Urugvaja. Tim mu je stvarno dobar, a što se nas tiče, moramo da se oporavimo i spremimo za Brazilce. Utakmice sa njima su totalno drugačije.

Bila je to prva utakmica za reprezentaciju u kojoj Mesi nije bio strelac od novembra prošle godine, a da je bio starter, prva kvalifikaciona koju je Argentine izgubila kod kuće još od Paragvaja 2016. i prvi poraz u južnoameričkim kvalifikacijama  od susreta sa Bolivijom u gostima 2017.

– Nijednog trenuta nam nije bilo prijatno na terenu. Nema sumnje da su Urugvajci dobili zasluženo. Mi nismo našli put do gola. Jesmo probali izmenama da promenimo sliku, ali nam nije bio dan. Realnost je da je Urugvaj bio bolji, moramo da mu čestitamo – iskren je Lionel Skaloni, selektor Argentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari