Liga nacija: Pobeda Srbije protiv Crne Gore 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Srbije ostvarili su pobedu u petom kolu grupe 4 C Lige nacija pobedila Crnu Goru (2:1) i tako se našla u odličnoj poziciji da osvoji grupu i plasira se u B rang u narednom učešću u ovom takmičenju, a takođe i uđe u plej-of grupe C u kojem će se naći pobednici četiri grupe u okviru ovog ranga takmičenja.

Za tako nešto će im biti potrebna pobeda protiv Litvanije u Beogradu u poslednjem kolu koje je na programu u utorak, ili da fudbaleri Rumunije ne osvoje maksimalnih šest bodova iz utakmica koje im sleduju, protiv Litvanije i Crne Gore.

U duel u kome su slavili, „Orlovi“ su ušli slabo, u prvih pola sata utakmice nisu ozbiljno zapretili golmanu protivničke selekcije Danijelu Petkoviću, a čak su u nekim navratima i strahovali u svom kaznenom prostoru, pošto je Crna Gora preko Stefana Mugoše dva puta ozbiljno Predragu Rajkoviću.

Kada se činilo da bi protivnik mogao da povede, dogodila se munjevita kontra Srbije koju je maestralno realizovao Adem Ljaljić, za vođstvo Srbije od 1:0.

Liga nacija: Pobeda Srbije protiv Crne Gore 2
Foto: STARSPORT

Nakon jednog kornera protivnika, Miloš Veljković je glavom izbacio loptu iz svog šesnaesterca, a ona je došla do Dušana Tadića koji je pravovremenim pasom „izbacio“ Ljaljića u situaciju „1 na 1“, koju je fudbaler Bešikataša rutinski realizovao, šutirajući u donji desni ugao gola Danijela Petkovića.

Liga nacija: Pobeda Srbije protiv Crne Gore 3
Foto: STARSPORT

Nakon samo 120 sekundi na semaforu je pisalo Srbija – Crna Gora 2:0.

Posle ubačene lopte Aleksandra Kolarova sa strane Aleksandar Mitrović je ispružio nogu i efektnim potezom duplirao prednost svoje reprezentacije.

Liga nacija: Pobeda Srbije protiv Crne Gore 4
Foto: STARSPORT

Ipak, to nije bilo sve od „Orlova“ koji su u poslednjih 15 minuta prvog poluvremena praktično na terenu dominirali.

Nakon jednog solo prodora, Nemanja Matić biva srušen u kaznenom prostoru protivnika, a glavni arbitar na meču, Španac Alberto Undijano Maljenko, pokazuje na penal.

Ipak, najbolju šansu na meču olako propušta napadač Aleksandar Mitrović, nonšalantno je prišao izvođenju najstrože kazne i „panenkom“ poslao loptu metar iznad prečke Petkovića.

Do kraja poluvremena Srbija je mogla da psotigne još barem dva gola, ali je udarac mItrovića posle jednog kornera golman gostiju jedva izbio u korner, a Nemanja Maksimović je glavom pogodio spoljašnji deo stative.

Liga nacija: Pobeda Srbije protiv Crne Gore 5
Foto: STARSPORT

U drugom delu meča Crna Gora je bila bolji protivnik, a u 70. minutu su preko Stefana Muguše i prepolovili prednost Srbije, no do izjednačenja nisu uspeli da dođu.

Ipak, Srbija nije dobro odigrala u poslednjih 20 minuta utakmice, povukla se na svoju polovinu, branila i čuvala stečenu prednost, štoje igra koja i zabrinjava pred početak kvalifikacija za kontinentalni šampionat u fudbalu.

Treba istaći činjenicu da je Crna Gora preko Mugoše postigla jedan pogodak u drugom poluvremenu koji joj je poništen zbog ofsajda, mada se u prvom trenutku činilo da je u pomenutoj situaciji štoper „Orlova“ Miloš Veljković bio najbliži golmanu Srbije Predragu Rajkoviću i da je to bila pogrešna odluka pomoćnog sudije na ovom meču.

Sada je Crna Gora druga sa sedam bodova, a u poslednjem kolu dočekuje Rumuniju u Podgorici.

Srbija je prva sa 11 bodova, Rumunija ima šest, a Litvanija je bez bodova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari