Liverpul brani "dvojku", Viljareal sanja finale 1 EPA-EFE/PETER POWELL

„Mali“ španski klub dočekuje engleskog velikana u drugom meču polufinala Lige šampiona i nada se da može poništiti minus.

Prva revanš borba za zadnji krug Lige šampiona igra se večeras u Viljarealu, gde domaći tim dočekuje Liverpul, koji posle prvog meča ima prednost od dva gola razlike (2:0). Bolji iz ovog duela sastaće se sa pobednikom dvomeča u kojem se sastaju Real i Mančester siti, koji svoju revanš utakmicu igraju sutra u Madridu, a u prvom susretu šampion Premijer lige trijumfovao je rezultatom 4:3.

Fudbaleri Viljareala se ponovo nalaze u ulozi autsajdera, koja im u ovosezonskom izdanju Lige šampiona nije smetala da do polufinala eliminišu dva velika favorita Juventus i Bajern. Ukoliko uspeju da po treći put naprave iznenađenje španskom klubu će to biti prvo finale ovog takmičenja u istoriji kluba.

S druge strane, Liverpul se bori za svoje deseto finale i priliku da po sedmi put osvoji titulu najboljeg kluba u Evropi. Takođe, ekipa Jirgena Klopa još uvek ima šanse da osvoji trofeje u svim takmičenjima u kojima je započela učešće na početku sezone, jer je osim pehara pobednika Liga kupa Engleske, koji se već nalazi u trofejnoj sali na „Enfildu“, u prilici da trijumfuje i u Premijer ligi i FA kupu.

Osim prednosti od dva gola iz prvog meča i tradicije, Liverpul u odnosu na večerašnjeg protivnika ima prednost i u kvalitetu ekipe i sjajnoj formi u kojoj se nalazi. Na prvenstvenim mečevima tokom vikenda obojica trenera su odmorili nekoliko igrača koji su nastupili u prvoj polufinalnoj utakmici. Liverpul je lako u gostima pobedio Njukasl sa 1:0, dok je Viljareal izgubio od Alavesa (2:1), koji se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli Primere.

Prvi polufinalni susret bio je jednosmerna ulica u kojoj se 90 minuta igralo samo u jednom pravcu – ka golu španskog kluba. Viljareal je uspeo da preživi prvo poluvreme u rezultatskom egalu, ali je u nastavku domaćin postigao dva gola za tri minuta i rutinski stigao do trijumfa. Domaći su poveli autogolom Estupinjana, a konačan rezultat postavio je Sadio Mane.

U revanšu na stadionu „Keramika“ ekipa trenera Unaija Emerija će morati da izađe iz bunkera kako bi stigla prednost protivnika iz prvog meča, ali će to ostaviti puno prostora za ubitačne kontranapade Liverpula. Gosti su doputovali kompletni, bez povređenih i suspendovanih igrača, dok je još uvek neizvesno da li će povređeni Đerar Moreno biti u stanju da nastupi večeras za domaće.

Trener Viljareala, Unai Emeri, najavljujući večerašnju duel rekao je da će revanš utakmica biti drugačija od one koju su ova dva kluba odigrala pre sedam dana.

– U polufinalu Lige šampiona za protivnika ćete dobiti sjajnu ekipu, po pravilu u dobroj formi poput one u kojoj se sad nalazi Liverpul. U prvoj utakmici smo pokušali da odigramo bolje u odbrani, da nametnemo svoju igru i pobedimo, ali nisu nam dozvolili. Na „Keramici“ će se stvari drugačije odvijati, potrudićemo se da odigramo mnogo bolje – izjavio je trener „Žute podmornice“, a zatim dodao:

– Oni su trenutno jedna od najboljih ekipa u Evropi, favoriti su za plasman u finale, ali i mi imamo svoje ambicije i snove.

Njegov kolega na klupi Liverpula, Jirgen Klop, smatra da njegov tim još uvek nije obezbedio plasman u finale i da ga očekuje težak meč.

– Kad igrate sa Viljarealom morate da budete oprezni sve vreme. Da bismo odigrali u revanšu onako kako smo igrali u prvom meču moramo da zadržimo isti pristup. Dobro je što imamo prednost od 2:0, ali smo svesni da to ne znači da smo obezbedili finale – izjavio je nemački stručnjak.

Liga šampiona

Viljareal – Liverpul (0:2) 21.00

sreda

Real – Mančester siti (3:4) 21.00

* finale se igra 28. maja u Parizu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari