LŠ: Ubedljiv trijumf PSŽ protiv Zvezde 1Foto: EPA-EFE/ YOAN VALAT

Fudbaleri PSŽ ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu u drugom kolu C grupe Lige šampiona. Na „Parku prinčeva“ izbaranici Tomasa Tuhela porazili su srpskog šampiona sa 6:1.

Od samog starta utakmice bilo je jasno da fudbalere Zvezde čeka težak posao. „Crveno-beli“ su teško uspevali da dođu do lopte, a kada bi je i osvojili brzo bi je na svojoj polovini terena gubili.

U prvih 15 minuta Zvezdina odbrana je odolevala pritiscima daleko bogatijeg i moćnijeg protivnika, a u 17. minutu je napravljen jedan nepotreban faul na 20 metara od gola Milana Borjana, a tu grešku poslednje linije srpskog šampiona surovo je kaznio preciznim udarcem Nejmar.

Samo dva minuta kasnije bilo je 2:0 za šampiona Francuske. Jedan loše izveden aut Milana Rodića, kaznio je ponovo  Nejmar. Adrijan Rabio je ukrao loptu Goranu Čaušiću, dodao je Kilijanu Mbapeu, a ovaj je uposlio Nejmara koji je utrčao u prazan prostor zakucavši loptu pod prečku Milana Borjana.

Novi gol je viđen u 37. minutu, posle dosta sreće lopta je došla nekako do Edinsona Kavanija koji se upisao u listu strelaca, a isto je u finišu poluvremena učinio i Anhel Di Marija, kada je utrčao u peterac i na taj način iskoristio perfektan centaršut Tomasa Menijea.

LŠ: Ubedljiv trijumf PSŽ protiv Zvezde 2
Foto: EPA-EFE/ CHRISTOPHE PETTIT TESSON

U drugom poluvremenu se golman Zvezde Milan Borjan istakao u nekoliko navrata fenomenalnim odbranama, ali ni on nije mogao da spreči novi gol domaćeg tima u 70. minutu susreta.

Nejmar je sjajnim pasom „izbacio“ Huana Bernata po levoj strani, ovaj je uposlio Kavanija, ali je lopta došla do Mbapea i talentovani Francuz ju je ćušnuo u mrežu sa samo pet metara.

Strateg Zvezde Vladan Milojević je pravio izmene u drugom poluvremenu, a uvođenje Ebisilija je ubrzalo igru Zvezde u anpadu, pa je nakon jednog prodora Brazil ostavio loptu Marku marinu na starni a ovaj je preciznim udarcem smanjio vođstvo protivnika na 5:1.

Ipak, nedugo zatim, na scenu je ponovo stupio Nejmar i još jednim sjajno izvedenim slobodnim udarcem postavio konačan rezultat, 6:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari