Luis Suarez spasilac Atletiko Madrida 1Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Muči se Atletiko Madrid na početku sezone; kako rezultatski, a posebno igrom koja je trenutno daleko od šampionske.

Samo u poslednjem kolu Primere, aktuelni osvajač španskog prvenstva jedva je prebrodio gostovanje Hetafeu (1:2) i to zahvaljujući golovima Luisa Suareza od kojih je drugi bio postignut tek u 90. minutu.

Jasno je; bivši napadač Barselone i ove sezone, uprkos povratku Antoana Grizmana, biće neprikosnoven u samom špicu Atletikovog napada.

Da je Čolo Simeone leta 2020. dobio pravi poklon iz Barselone, koja je Luisa Suareza pustila da ode maltene bez obeštećenja, opterećena njegovom visokom platom koja je godišnje iznosila oko 20 miliona evra, videlo se tokom takmičarske 2020/21 u kojoj je bio najzaslužniji za osvajanje titule.

Ni godinu dana kasnije, ne prođe dobar nastup Suareza a da katalonska štampa javnost ne podseti na potez Barselone kojim je direktno pojačala konkurenta za titulu u španskog prvenstvu.

Dva Suarezova gola za preokret na gostovanju kod Hetafea, drugi je pao u sudijskoj nadoknadi, samo su podsetila Katalonce koliko su izgubili njegovim odlaskom.

Jeste Suarez sporije počeo u ovoj sezoni, tek tri gola uz njegovo ime, ali Mundo Deportivo je izračunao da su njegova 24 gola do sada Atletiku donela velikih 26 bodova.

Većinu od 23 boda u prošloj sezoni kada su Madriđani prigrlili titulu. U tri slučaja je Suarez jedini pogađao za pobede (protiv Hetafea, Eibara i Alavesa), pet puta je remije pretvarao u trijumfe (Elče, Kadiz, Atletik Bilbao, Osasuna, Valjadolid), dok su u dva sudara (Selta i Real) njegovi golovi spasavali Atletiko poraza i donosili barem po bod.

Atletiko je prošle sezone osvojio 86 bodova u Ligi, a čak 23 je potpisao Suarez lično. Sa ova tri protiv Hetafea brojka je narasla na kotu 26.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari