Maja Ognjenović: Vidimo da ovako više ne ide 1Foto: STARSPORT

Očekivani prolaz u četvrtfinale Evropskog prvenstva, kao i perfektnih šest pobeda ne predstavljaju potpunu satisfakciju za odbojkašice Srbije.

Meč za plasman u polufinale zakazan je za sredu, a s obzirom da će im rivalke biti Francuskinje koje su u grupnoj fazi lako preslišale, u opominjanju sebe zbog pristupa koji bi mogao da bude problematičniji kako se završna faza bude približavala, odbojkašice Srbije pronalaze i najveću motivaciju.

Sa dvodecenijskim stažom na klupi Srbije selektor Zoran Terzić praktično od starta šampionata nema nikakvu dilemu da je pristup njegovih izabranica problematičan i da motivaciono one ne izgledaju kao da su na jednom od najvećih odbojkaških takmičenja na svetu.

Opuštanje se možda i najbolje ogleda u nemanju dovoljno volje da se u polju sačuva svaka, iole dostupnija lopta.

Ni protiv Mađarica u osmini finala slika nije bila lepša, a način igre poučniji kao posledica prethodno usvojenih kritika od šefa struke.

–  Mnogo puta smo pričali koliko je teško da se motivišemo kad igramo utakmice za koje znamo da su unapred dobijene. Mislim da ćemo morati da poradimo na tome, jer nas očekuje u četvrtfinalu Francuska, ozbiljan protivnik, kog smo poprilično glatko dobili u grupi. Evidentno je da su Francuskinje podigle formu, imajući u vidu da su pobedile Belgiju i iznenadile Hrvatsku. Sa ovakvim ili sličnim pristupom, ne možemo da se nadamo ničemu dobrom. Mislim da smo sve svesne toga i to je pozitivna stvar, vidimo da ovako ne ide. Da je teško da se igra i da ne dolazimo do željene igre i forme – iskrena je Ognjenovićeva.

Preveliki broj reprezentacija na Evropskom prvenstvu (ukupno 24) toliko je razvodnio kvalitet da su poslednje dvostruke šampionke Starog kontinenta stigle do četvrtfinala a da nisu stekle adekvatan uvid u formu u kojoj se nalaze.

– Nadam se da ćemo do srede uspeti malo da se, ne mogu da kažem saberemo, ali da poradimo na želji i bacimo više akcenat na nas. Kada smo na terenu na visini zadatka, kad igramo na sto odsto, ne postoji protivnik koji može da nam se suprostavi – ubeđena je naša najbolja tehničarka, koja od početka prvenstva nije u potpunosti zdrava; čak je jedan meč grupne faze i preskočila.

– Da ne pričam da sam jedino ja umorna, ali očigledno da je kod mene došlo do hroničnog premora. Dva dana sam se osećala loše. Ja koja nikada nemam temperaturu, imala sam baš visoku. Hvala bogu, sve se sredilo. Prijalo mi je i što sam se protiv Rusije posle dva odigrana seta odmorila. Sad je sve u najboljem redu – istakla je 37-godišnja Ognjenovićeva.

Tristoti meč protiv Francuske

Uspehe u državnom dresu počela je da ostvaruje daleke 2006. godine. Sasvim sigurno, najbolja naša tehničarka u istoriji reprezentacije, protiv Francuskinja odigraće 300. meč u najdražoj opremi.

„Sigurno može da me motiviše, to je ogroman broj utakmica. Kad se osvrnem i vidim koliko je godina prošlo i koliko takmičenja, onda 300 zvuči malo. Mislila sam da ima i više mečeva. Lepa brojka, može da bude motiv. Na svakoj utakmici pokušavam da nađem nešto“, razmišljanja je Ognjenovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari