Majes: Nema opravdanja za ovako lošu partiju 1Foto: Fudbalski saves Srbije

Futsal reprezentacija Srbije izgubila je od Ukrajine (6:1) u utakmici drugog kola Grupe A Evropskog prvenstva u Holandiji, a selektor Dejan Majes rekao je da je on najodgovorniji za ubedljiv poraz svog tima.

„Teško je pričati bilo šta posle ovakve utakmice. Do sada smo obično bili u situaciji da pričamo o lepim stvarima, ali došao je i taj dan da moramo da pretrpimo kritike. Žao mi je što su ovi momci doživeli ovo što su doživeli, jer mislim da nisu to zaslužili“ rekao je selektor Orlova, a zatim dodao da ne može da objasni zašto je njegov tim prikazao lošu partiju u prvom poluvremenu.

„Polazim od sebe i tražim krivicu u sebi na prvom mestu. Ova ekipa je moj izbor i moj odraz i obraz na terenu. Nemam jasno objašnjenje šta se desilo, pripremali smo utakmicu kao i do sada što smo pripremali utakmice. Olako smo primili prvi gol, pa autogol i sve je krenulo nizbrdo“.

„Nismo imali snage da se izdignemo iz te situacije. Posle trećeg gola pokušali smo tajm-autom da presečemo događaje na terenu i dogovorili smo se da probamo našim starim receptom koji je do sada davao rezultate. Zahtev je bio da ne jurimo rezultat nego da polako smanjujemo prednost protivnika. Međutim, odmah posle tajm-auta primili smo četvrti gol koji nas je potpuno poremetio“, rekao je selektor Srbije.

Majes smatra da je Srbija prikazala bolju partiju u nastavku, ali da je duel bio odlučen već posle prvih 20 minuta.

„Drugo poluvreme je donelo nešto novo, imali smo izgledne šanse, ali u prvom poluvremenu nismo bili dovoljno hrabri da bi zaslužili sreću u drugom poluvremenu. Pogađali smo prečke, stative, imali smo izgledne šanse. Sigurno je da sam i ja loše vodio utakmicu, nisam je dobro pripremio poremećen stvarima koje nisu opravdanje i ne želim da pričam o njima. Jednostavno, za ovako bledo izdanje Srbije sam na prvom mestu kriv ja i to je glavna odlika ove utakmice“.

U poslednjem meču u Grupi A Srbija se 28. januara sastaje sa domaćinom turnira Holandijom.

„Ukrajina je za nijansu kvalitetniji protivnik od Holandije. Srbija ne zaslužuje da ode kući sa tri poraza, a koliko god to izgledalo teško i neizvodljivo, moramo da jurimo pobedu koja nas vodi u četvrtfinale. Moramo da pružimo svoj maksimum i ne smemo da dozvolimo da nam se ponovi ovako loše izdanje i u meču sa Holandijom“, rekao je Majes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari