Maljković: Ne može gore, ali važno je da smo pobedili 1Marina Maljković sa košarkašicama Srbije Foto: FoNet/FIBA

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da njena ekipa ne može da odigra gore od večerašnje utakmice protiv Belorusije i da je jedina pozitivna stvar pobeda na početku Evropskog prvenstva.

„Prvi utisak je da ne može gore. Stvarno smo mnogo loše odigrale utakmicu. Sve ono što inače ne radimo, mnogo smo se istrošili. Svi ste videli koliko je Belorusija nezgodan protivnik, sve utakmice sa njima na dva poena i pre nekoliko godina, ali to je sad manje važno. Pobedili smo na kraju, to je najvažnije. Teška utakmica. Uspeli smo da se skupimo u svim situacijama, videli ste i na kraju ‘trojku’ koju smo primili, ali na kraju se pobeda piše“, rekla je Maljković posle utakmice.

Košarkašice Srbije pobedile su večeras u Zrenjaninu Belorusiju sa 55:53, u prvom kolu Grupe D na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Letoniji. Pobedonosni koš postigla je Sonja Petrović tri sekunde pre kraja.

Košarkašice Srbije će u drugom kolu, u petak od 20.30 igrati protiv Rusije. Rusija je večeras izgubila od Belgije sa 54:67.

„Videli ste o kakvom timu se radi. Ne treba porediti mušku i žensku košarku u Belgiji. Belgija je najčvršći tim, Rusija isto, tako težak meč su odigrali. Nadam se, stvarno gore ne možemo da odigramo. Pobedili smo, hajde da to sve prenesemo na sutrašnju utakmicu i da pokušamo protiv favorizovane Rusije da napravimo iznenadjenje“, navela je selektorka.

Maljković je navela da su njene košarkašice bile nervozne, ali da je za lošu igru kriv i nezgodan protivnik na startu takmičenja.

„Mnogo nezgodan protivnik, najnezgodniji protivnik, prva utakmica, igraš kući. Vodeće igračice su promašile brdo zicera, brdo slobodnih bacanja, to je nervoza. Ne može to da se, koliko god da su profesionalci i da igraju u velikim klubovima… Nerovoza je, kući se igra a Belorusija je pravi nezgodni košarkaški protivnik“, rekla je ona.

„Svi smo videli kakva je ekipa Belorusije, bogu hvala pobedili smo, jako teško. Treba da izvučemo motiv iz ovakve utakmice, da ovako ne može da se igra i da ove naredne dve zaboravimo tu nervozu i da krenemo da prikazujemo našu igru“, dodala je Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari