Maltežani nisu "topovsko meso" 1

Posle punih 35 godina Radnički večeras (21.00) opet izlazi na evropsku scenu. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope na Čair dolazi malteška Gzira Junajted.

Radnički je, makar na papiru, favorit pred ovaj dvomeč, ali svi iz tabora niškog kluba upozoravaju da su davno prošla vremena kada su ekipe sa Malte bile „topovsko meso“ u Evropi i da će, da bi se eliminisala Gzira, biti neophodno uložiti maksimum.

Golman Radničkog Mladen Živković, koji će u četvrtak započeti svoju drugu sezonu na Čairu, umereni je optimista pre okršaj sa Maltežanima.

– Naravno da verujem u naš u uspeh i plasman u drugo kolo kvalifikacija, ali znam da nam protiv Gzire neće biti lako kao što mnogi misle. Radi se o zanimljivoj ekipi koja predstavlja pravu legiju stranaca. Imaju puno internacionalaca iz raznih krajeva sveta, a kvalitetom odskaču plejmejker Kohen i napadač Okoje. Gledali smo njihove mečeve u preliminarnoj fazi protiv Santa Hulije i mogu da kažem da se radi o čvrstoj i odgovornoj ekipi. Ipak, uz svo poštovanje prema njima, mi smo ubeđeni da ćemo ostvariti svoj cilj ako budemo sledili našu viziju – rekao je Živković.

Fudbaleri Radničkog su glavni deo priprema za novu sezonu obavili u slovenačkim Termama Čatež, a tamo su, uz žestoke treninge pod komandom šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, ostvarili i odlične rezultate u kontrolnim mečevima.

Sportski direktor Radničkog Marko Jovanović optimista je pred meč prvog kola kvalifikacija. On je ocenio da su rezultati Radničkog na pripremama u Sloveniji (pobede protiv Krškog, Gorice i Rabotničkog, te remi sa Rostovom) pravi pokazatelj da ekipa ide pravim putem i dodao da je trener Nenad Lalatović postavio visoke standarde.

– Izuzetno sam zadovoljan radom trenera Lalatovića. Rezultati utakmica koje smo odigrali govore nam da idemo pravim putem, a ja mogu da kažem da će ljubitelji fudbala u Nišu već od utakmice sa Maltežanima moći da vide jedan novi Radnički, jer će se igra ekipe dosta razlikovati u odnosu na prethodne godine. Naš šef struke je dosta zahtevan, odlično radi, veoma smo zadovoljni načinom igre koji forsira. Lalatović traži visok presing tokom većeg dela utakmice. Igrači su dobro prihvatili zadatke i ne sumnjam da ćemo biti dobri već od prve takmičarske utakmice u četvrtak – rekao je Jovanović.

Malteški tim slavio je protiv Santa Hulije u preliminarnoj rundi kvalifikacija ukupnim rezultatom 4:1, pa Jovanović poziva na oprez pred ovaj dvomeč.

– Neće nam biti lako, oni su tim prepun internacionalaca. Mi ih maksimalno respektujemo, ali ja smatram da će u ovom dvomeču sve zavisiti od nas. Iako su oni uigraniji, mi smo kvalitetniji i pokušaćemo da ih pobedimo u prvom susretu, kako bi što rasterećeniji otputovali na revanš. Veoma me raduju redovi ispred biletarnice gde se prodaju karte za utakmicu, jer je to najbolji znak da smo u prethodnom periodu radili dobro kao klub i zaslužili veliku podršku koju ćemo u četvrtak imati sa tribina – zaključio je Marko Jovanović, koji pored priprema za susret sa Gzirom, punom parom radi i na jačanju igračkog kadra za predstojeću sezonu.

Radnički su za sada pojačali: napadači Nermin Haskić, Petar Grbić i Slađan Nikodijević, te defanzivci Đorđe Crnomarković, Aleksandar Todorovski, Radovan Pankov i Taras Bondarenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari