Marej i zvanično prvi reket sveta 1Foto: www.wikipedia.org

ATP je objavio novu listu najbolje rangiranih igrača sveta. Od pondeljka, 7. novembra prvi reket sveta je  Endi Marej.

On je na toj poziciji  zamenio Novaka Đokovića od koga je u prednosti  405, pred  završni turnir u O2 areni u Londonu. 

Marej trenutno ima  11.185 u odnosu na Đokovićevih 10.780 bodova na ATP listi. Sten Vavrinka ostao je na trećem mestu sa 5.115 bodova, dok je Miloš Raonić i pored predaje meča u polufinalu Mastersa u Parizu napredovao za jednu poziciju. Peti je Kei Nišikori sa 345 bodova zaostatka u odnosu na Kanađanina.

Napredak za jedno mesto zabeležio je i novi svetski broj 6, Gael Monfis dok je Marin Čilić sjajnim partijama u poslednjih nekoliko nedelja i polufinaom u Parizu obezbedio napredak od tri pozicije i sada je sedmi igrač sveta, prenosi N1.

Na osmom mestu je Rafael Nadal koji je „pao“ za dva mesta, Dominik Tim ispustio je jednu poziciju i sada je deveti reket sveta, a deseto mesto drži Tomaš Berdih.

Prvi put nakon 14 godina Rodžer Federer nije među deset najboljih na svetu. Rodžer je pao za sedam mesta i sada je 16, a ispred njega su se našli David Gofan, Žo Vilfrid Conga, Nik Kirios, Roberto Bautista Agut i Luka Pui.

Ivo Karlović ostao je na 20. mestu, a sa 55 bodova više ispred njega je Džon Izner koji je napredovao za osam pozicija. Viktor Troicki je pao za jedno mesto i sada je 29. igrač sveta, a Borna Ćorić je peti reket regiona i nalazi se na 48. mestu, takođe jednu poziciju lošije nego prethodne nedelje.

Damir Džumhur napredovao je za jedno mesto i sada je 79, dok je Dušan Lajović „izgubio“ šest pozicija te je sada na 95. mestu na ATP listi.

Među 200 najboljih mesto imaju Ivan Dodig (117), Janko Tipsarević koji je sa 141. pao na 142. poziciju, Laslo Đere je 170, Marko Tepavac 175, A Miljan Zekić koji je napradovao za četiri pozicije sada je 198. Peđa Krstin zabeležio je pad od 12 pozicija i sada je 200. igrač sveta.

Na WTA listi nema mnogo promena u odnosu na prošlu nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari