Marina Maljković o startnom porazu: Dobra prva i neprihvatljiva druga deonica 1EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Selektorka ženske košarkaške reprezentacija Srbije realna u proceni izgubljenog duela sa Kanadom (60:67).

 

Orlice su porazom počele učešće na Svetskom prvenstvu u Australiji, a čini se da je meč u Sidneju mogao imati drugačiji tok i epilog.

„Neprihvatljivo je kako smo igrali u drugoj deonici. Mnogo izgubljenih lopti, što je bilo ključno u meču. Bili smo bolji u skoku, ali na kraju to ništa nije značilo“, ukazuje na srž problema Marina Maljković, pod čijom komandom su osvojene sve evropske medalje i jedno olimpijsko odličje u eri velikog uspona srpske ženske reprezentativne košarke.

U isto vreme, Maljkovićeva je pohvalila neke stvari sa planetarne premijere ekipe koju su posle prošlogodišnjih Olimpijskih igara trajno ili privremeno napustile četiri trofejne i vrlo bitne igračice.

„U prvoj četvrtini smo igrali kako treba. Naravno, bilo je grešaka, ali držali smo se plana. Bilo je nekoliko dobrih momenata i u drugom delu. Ova generacija je u prvih 10 minuta pokazala koliko može, ali nažalost nismo mogli da igramo u tom ritmu 40 minuta“, izjavila je šesfica našeg stručnig štaba za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Sledeću utakmicu Srbija igra već u petak, rival će biti Japan, a susret je zakazan za 4 ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari