Mbape vraćen u prvi tim PSŽ-a, Nejmar ovog leta najverovatnije napušta PSŽ 1Mbapei Nejmar. Foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape, koji je zbog spora oko ugovora bio izbačen iz ekipe, vraćen je u prvi tim, saopštio je danas pariski klub.

„Posle veoma konstruktivnih i pozitivnih razgovora između PSŽ-a i Mbapea pre utakmice PSŽ-Lorjan, ove subote, 12. avgusta, igrač je jutros vraćen u prvi tim“, navodi se u saopštenju.

Mbape i PSŽ su bili u ozbiljnom sukobu, otkako je 24-godišnji napadač u junu najavio da ne želi produženje ugovora, koji ističe narednog leta.

Prošlog meseca predsednik PSŽ-a Naser Al Kelaifi rekao je da je za klub neprihvatljiv scenario prema kojem bi Mbape napustio tim i otišao kao slobodan igrač.

Mbape je od tada izbačen iz prvog tima, zbog čega je propustio pripreme u Japanu i Južnoj Koreji.

Takođe, nije bio u sastavu u subotu uveče za meč prvog kola francuskog prvenstva, u kojem su PSŽ i Lorjan u Parizu odigrali nerešeno 0:0, ali se pojavio na tribinama zajedno sa novim pojačanjem Usmanom Dembeleom.

Sa druge strane, Nejmar će najverovatnije napustiti klub u letnjem prelaznom roku, rekao je danas agenciji Frans pres izvor blizak pregovorima.

Prema navodima medija za 31-godišnjeg brazilskog napadača zainteresovan je saudijski Al Hilal.

Nejmar je u PSŽ došao 2017. godine iz Barselone za rekordnih 222 miliona evra, a sada je spreman da raskine ugovor koji ističe za tri godine.

Brazilski fudbaler nije bio u protokolu za subotnji meč protiv Lorjana (0:0), u prvom kolu francuskog prvenstva, a kao razlog je naveden virus.

On je nedavno obavestio čelnike kluba da na leto želi da napusti tim iz glavnog grada Francuske, ali nije bilo zvanične ponude, osim spekulacija o njegovom povratku u Barselonu.

U dresu PSŽ-a Nejmar je osvojio pet titula prvaka Francuske, tri trofeja u Kupu i Superkupu, dva u Liga kupu, dok je 2020. godine sa pariskim klubom stigao do finala Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari