Meč u Ljubljani "pod reflektorima" 1Foto: Starsport

U neviđenoj završnici, ali bukvalno, bez TV signala i pred malo svedoka, Crvena zvezda je u sredu, u poslednjih 26 sekundi „okrenula“ Cedevita Olimpiju i iz minusa 78:81, utakmicu završila u plusu 82:81 koji bi trebalo da ima težinu kaparisanog drugog mesta na kraju regularnog dela ABA lige.

Samo par dana kasnije, tačnije u nedelju (17.00), u okviru odloženog 24. kola, LJubljančani će imati šansu da se revanširaju istom rivalu, ali bez naročitog ukusa, jer su u hali „Aleksandar Nikolić“ praktično izgubili šanse da plej-of dočekaju s prednošću domaćeg terena.

U dva poslednja abaligaška meča, Crvena zvezda je u poslednjim sekundama krojila svoju, ali i sudbine Igokee i Cedevita Olimpije.

Iz ponora se izvlačila na površinu vođena idejom, upornošću i svešću da bi porazima ne samo ugrozila prednost domaćeg terena u doigravanju, već i mesto u plej-ofu.

Bez Nonoka, koji će u nedelju biti u ekipi, i povređenog Jagodić Kuridže, Zvezdin sastav bio je nedovoljno izbalansiran, prevashodno u reketu, samim tim i porozan u građenju koša.

Zvezda će daleko rasterećenije dočekati nedeljni susret; drugo mesto je praktično „odbranjeno“ dok će lidersko biti dostupno jedino ako Budućnost negde kiksne do kraja regularnog dela.

Taktički; Zvezda bi morala bolje da brani prodore brzog Kendrika Perija koji je sjajnim prednjim promenama pravca i ritma bio faktički nezaustavljiv u poslednjoj četvrtini prve utakmice.

Amerikanac je napravio ključnu razliku na terenu kada se „lomilo“ i da do prekida TV signala nije došlo u poslednjih desetak sekundi meča, tačno bi se znalo da li je uz faul zaustavljen u poslednjem  napadu koji bi egzekucijom, doveo do kapitulacije crveno-belih.

Važnost utakmice, ali i ekonomičnost doveli su do toga da su košarkaši Crvene zvezde još u petak doputovali u Sloveniju. Crveno-beli su tog dana imali let za Ljubljanu, u suprotnom bi subotu morali autobusom na put od nekih 500 kilometara. Testirali su se na kovid 19 još u četvrtak i sa testovima krenuli ka Sloveniji.

Krivična prijava zbog prekida prenosa

Arenasport, kablovski kanal koji je otkupio prava prenosa ABA lige, odlučila je da podnese krivičnu prijavu protiv nepoznatih lica zbog prekida signala u poslednjih 26 sekundi utakmice između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije odigrane u sredu uveče. Kako se navodi u saopštenju, indikativna je činjenica da je električna energija isključena samo na električnom ormaru na koji je bilo priključeno njeno reportažno vozilo. Napajanje strujom u svim drugim delovima hale „Aleksandar Nikolić“ bilo je potpuno normalno. Arena u saopštenju sugeriše da je cilj ove sabotaže bio baš da se nanese šteta toj TV kući, a ne timovima učesnicima. „Ozbiljnoj medijskoj kući, kakva je naša, ovakvi postupci ostavljaju dalekosežne posledice na dalje poslovanje“, navedeno je u saopštenju Arenasporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari