Mesi: Najlepši kraj sezone 1Foto: EPA-EFE/ANDRE COELHO

Poslednje poruke fudblera Argentine najvećim rivalima poprilično su jasne. „Gaučosi“ su prvo sa ubedljivih 3:0 protiv Italije osvojili Finalisimo, a zatim su „petardirali“ Estoniju u prijateljskom meču odigranom u Španiji. Fino popunjen stadion u Osasuni, mahom navijačima koji su podržavali Argentinu, svedočio je istorijskom trenutku: prvi put u nacionalnom dresu Leo Mesi postigao je pet golova na jednom meču. Iako je to bila slabašna Estonija, učinak je svakako vredan i ostaće zapisan u istorisjkim almanasima planetarnog fudbala.

Mesi će zauvek zapamtiti meč sa Estonijom; drugi put u karijeri na jednoj utakmici postigao je pet golova, nakon duela sa Bajer Leverkuzenom u Ligi šampiona , u trijumfu 7:1. Mesi je te 2021. Nemacima doa pet komada u dresu Barselone.

As Pari Sen Žermena posle meča nije mnogo govorio o svojoj briljantnoj partiji, već je u prvi plan stavio tim.

„Nismo mogli da zamislimo bolji kraj sezone. Osvojili smo Finalisimu, sada i pobedili Estoniju. Hvala svima koji su bili na stadionu u Španiji i što su nam pružili neverovatnu podršku. Idemo sada na odmor, pa nastavljamo pripreme za Svetsko prvenstvo“, poručio je Mesi.

Argentina nije izgubila meč tri godine, u seriji su od 33 utakmice bez poraza i ističu se kao jedan od glavnih favorita za Katar. Na planetarnom šampionatu biće u grupi sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari