Micić i Larkin nezadrživi 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Igrač Baskonije Nik Stauskas napravio je nesvakidašnju grešku na štetu svog tima na gostovanju u Madridu.

Nakon koša Baskonije za izjednačenje 69:69, Stauskas je bespotrebno povukao Kampaca iako su Madriđani imali samo četiri sekunde za napad, bez prava na tajm-aut.

Argentinac je pogodio prvo slobodno bacanje, a potom namerno promašio drugu i doneo pobedu Realu 70:69.

– To što je Stauskas uradio… Nekad učinite prave stvari, a nekad pogrešne. Ali sve je urađeno sa dobrom namerom – stao je na stranu svog igrača trener Baskonije Duško Ivanović.

Kod domaćih najefikasniji je bio Trej Tompinks sa 20 poena, dok su Gabrijel Dek i Fakundo Kampaco postigli po 10, s tim što je Argentinac imao i 11 asistencija. Kod Baskonije najbolji je bio Ševon Šilds sa 14 poena.

Pratili su ga Tornike Šengelija sa 12, odnosno Met DŽening sa 11 poena.

Efes je došao do još jedne velike pobede na gostovanjima, u Moskvi je savladan CSKA 82:80.

Najbolji pojedinac u pobedničkoj ekipi bio je srpski plejmejker Vasilije Micić, koji je postigao 19 poena, uz pet asistencija i tri skoka.

Turska ekipa nastavila je sa sjajnim partijama, ostvarivši osmi uzastopni trijumf, a poslednji neuspeh im je bio upravo protiv Moskovljana u decembru.

DŽejms Larkon, sveže naturalizovani Turčin je meč završio sa 23 poena, četiri asistencije i dva skoka, a dvocifreni su bili još Rodrig Buboa sa 13, odnosno Tibor Plajs sa 11 poena. U ekipi CSKA najbolji je bio Majk DŽejms sa 20 poena, ali i šest izgubljenih lopti, a promašio je u završnici i šut za izjednačenje.

Johanes Vojtman je bio solidan sa 15 poena i pet skokova, a Danijel Heket je dao 11 poena.

– Trener nam je na poluvremenu rekao da smo odigrali fantastično i da smo im sa nekoliko nesmotreno izgubljenih lopti dali šansu da se rezultatski vrate u meč. U nastavku smo sve vreme bili fokusirani, i završili utakmicu na pravi način. Još jednom smo pokazali da imamo ogroman ofanzivni potencijal. Psihološki je bitno što smo ovo dobili je smo mnogo puta od CSKA gubili tesne završnice. Sada je sreća bila na našoj strani – izjavio je srpski reprezentativac Vasa Micić.

Berlinska Alba nastavlja sa dobrim rezultatima na gostujućim terenima.

Poslednja žrtva bio je Armani koji je posle dva meseca i poraza od Crvene zvezde ponovo izgubio na svom parketu.

Alba je krajem treće i početkom poslednje četvrtine preuzela vođstvo i nije ga ispuštala do kraja.

Najefikasniji je bio Markus Erikson sa 22 poena, a pratili su ga Johanes Timan sa 13, te Pejton Siva i Luk Sikma sa po 12 poena. Kod Armanija najbolji je bio Vladimir Micov sa 20 poena i pet asistencija.

Žalgiris je ubedljivo savladao Olimpijakos sa 94:69 i zabeležio i petu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

Domaći su od samog starta dominirali, postepeno povećavali prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i +27. Litvanska ekipa se tako vratila u borbu za ulazak u plej-of i ima iskiskor kao i Olimpijakos 9-14. najefikasniji kod „zelenih“ bio je Arturas Milaknis sa 19 poena, dok su Martinas Geben, Tomas Valkup i Kej-Si Rivers dodali po 12. Kod Olimpijakosa dvocifreni bili su Saša Vezenkov sa 15, odnosno Augustin Rabit sa 10 poena.

Nikola Milutinov je ubacio sedam poena, a imao je čak 13 skokova.

Košarkaši ASVEL-a su na svom terenu savladali minhenski Bajern i tako prekinuli niz od čak šest poraza, a najzaslužniji za to su bili Pejn i Tejlor sa po 15 poena.

Kod Bavaraca najefikasniji su bili Vladimir Lučić i Matijas Lesor sa po 14 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari