Milanović o saopštenju Sora: Ljudska glupost i licemerje mog vaterpolo sina 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novi trener Olimpijakosa i svetska vaterpolo legenda progovorio o okolnostima razlaza sa Novim Beogradom, tvrdeći da se ne plaši ničijeg politikanstva.

U intervjuu za Sportski žurnal, Igor Milanović je podsetio da su otkazi normalna pojava u svetu sporta, ali i priznao da ga je pogodio način na koji mu je klub poručio da ne želi produžetak saradnje.

„Razočaran sam saopštenjem mog vaterpolo deteta, moga sina Slobodana Sora. Tim saopštenjem je iskazao svoju nepristojnost, licemerje, neiskrenost, posebno tvrdnjom da je iz medija saznao da nisam više trener Novog Beograda. Ne znam o čemu priča, iz kojih je to tabloidnih medija informisan kada, ponavljam, ni sa jednim novinarem nisam pričao na tu temu… Ne bojim se ni politikanstva, ni licemerja, ni neiskrenosti. Bojim se samo ljudske gluposti, a nju je sada pokazao moj vaterpolo sin Slobodan Soro“, osvrnuo se na dešavanja iz prošlog meseca osvajač brojnih titula u igračkoj i trenerskoj karijeri.

“Imali smo dva razgovora, dva čudna razgovora. Prvo mi je u četvrtak rekao da nema dovoljno informacija oko mog statusa kao trenera. Već tada je grad brujao da Soro sprema svog kuma Živka Gocića na moje mesto. O Gociću zaista mislim sve najlepše u svakom pogledu. Smatra da bi bilo pošteno posle tri meseca rada u klubu da Soro to meni i saopšti… Dovođeni su igrači, Filipović i Ćetković, a da mene, tada još uvek u opciji trenera, niko nije obaveštavao. Na šta to liči? Koje su to glupe igre?“, pita se Milanović.

Igor MIlanović je na klupu Novog Beograda seo u fenruaru, kao treći trener od početka sezone, nakon ostavke Vladimira Vujasinovića i privremenog angažovanja prvog čoveka klupske omladinske škole Dejana Jovovića. I pre rastanka je stigao da sa jednim od najskupljih i najboljih sastava Evrope osvoji prva dva trofeja u kratkoj klupskoj istoriji – u prvenstvu Srbije i regionalnoj ligi – dok je u finalu Lige šampiona Novi Beograd na peterce poražen od još bogatijeg Pro Reka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari