Mile Svilar ponovo na radaru selektora Stojkovića, u Romi hvale srpskog golmana: Spasao nas je i zaslužio da bude u postavi 1EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Talentovani srpksi golman imao veliki doprinos u poslednjem trijumfu Rome na terenu Frosinonea (3:0).

Žoze Murinjo uspeo je da nagovori Mileta Svilara da pređe u Romu, uprkos činjenici što je prednost na golu imao Rui Patrisio, dokazani portugalski golman reprezentativnog formata.

Dok je gospodni Specijalni bio na kormilu „Vučice“ Svilar je isključivo branio u kup utakmicama.

Sličnu praksu nastavio je i njegov naslednik Danijele De Rosi, koji je Svilara stavio da brani na nedavnom meču šesnaestine finala Lioge Evrope na gostovanju Fejnordu (1:1).

Činilo se da će se po povratku iz Holandije stvari vratiti na staro, međutim zadovoljan viđenim De Rosi je odlučio da Svilara ostavi na golu i u nedeljnom gostovanju Frosinoneu u Seriji A.

Srpski golman nije bio iznenađen ukazanom šansom nakon što je u Roterdamu imao pet intervencija.

Stasao u školi fudbala Anderlehta, Svilar je na teškom gosotvanju imao čak sedam odbrana, zasluživši epitet junaka utakmice.

Prema ocenama italijanskih novinara, naročito je bio zapažen u prvom poluvremenu.

Najbolju odbranu zabaležio je sredinom uvodnih 45 minuta kada je odbranio odličan šut Matijasa Soulea, što je bila uvertira vodećeg gola Rome.

Da je zaista bio među zapaženijim pojedincima potvrdio je i sam De Rosi posle meča, otkrivši da Svilara vidi kao prioritetno rešenje na golu i na utakmicama koje će uslediti.

– Svi su bili loši večeras, posebno u prvom poluvremenu. Svi izuzev Svilara. Još jednom, Mile je demonstrirao da prolazi kroz pozitivan period. Spasao nas je u prvom poluvremenu i sada će imati prostor koji zaslužuje u postavi.

De Rosi smatra da je Srbin trenutno u boljoj formi i da je to jedini razlog napravljene rokade na golu. U prethodne dve i po godine Patrisio je bio neprikosnoven kao primarno rešenje.

– Obojica golmana su vrlo dobri. Trenutno je Svilar u dobroj formi i zato želim da mu dam malo samopouzdanja i stabilnosti. Zbog toga on igra.

U narednom periodu, Svilar bi trebalo da dokaže da je sposoban da u kontinuitetu brani na visokom nivou.

Romu očekuje sijaset teških utakmica na međunarodnoj i domaćoj sceni.

Ukoliko se bude ustalio kao primarno rešenje, Svilar bi mogao da se nada pozivu selektora Srbije, Dragana Stojkovića koji će imati kompleksan zadatak u vezi sa izborom golmana za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Trenutno standardno brane Vanja MIlinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka) i Đorđe Petrović (Čelsi).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari