Milenko Tepić postao desna ruka Predraga Danilovića 1Photo: © Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com

Bivši košarkaški reprezentativac Srbije izabran za potpredsednika nacionalnog Saveza.

Milenko Tepić će od danas biti zadužen za mušku košarku u Košarkaškom savezu Srbije, kao prvi čovek iza predsednika KSS, Predraga Danilovića. Na pomenutu funkciju došao je odlukom Skupštine KSS, a posao preuzima od Nenada Krstića, koji se je izabrao da vodi Slogu iz Kraljeva.

Tešić ima 36 godina, a sa terena se povukao kao osvajač titule prvaka Evrope u dresu Panatinaikosa, vlasnik kontinentalnih zlata sa mladim kategorijama Srbije i seniorskog srebra na Eurobasketu, Najduže se zadržao u Partizanu, s kojim je uzeo četiri titule prvaka Srbije, tri šampionska naslova u ABA ligi i dva trofeja Kupa Radivoja Koraća.

Osim za crno-bele, nastupao je još za Sevilju, Ritas, PAOK, Orlandinu, Vareze, Iraklis i Megu, gde  e završio 2021. godone završio igtačku karijeru i postao tim-menadžer. Da bi ga delegati danas izglasali za desnu ruku Predraga Danilovića, koji je na istom skupu percipirao blisku budućnost srpske košarke.

„Godina koja je počela je za nas jako značajna pošto slavimo veliki jubilej – 100 godina košarke u Srbiji i 75 godina od osnivanja Košarkaškog saveza. Obeležićemo je nizom manifestacija i planiramo da cela 2023. bude u znaku košarke. Pripremamo brojne akcije i događaje, sa kojima smo već počeli i kroz koje želimo da prikažemo našu bogatu istoriju.

Kruna ove zlatne godine biće Svečana akademija koja će biti održana 12. decembra, na dan osnivanja Košarkaškog saveza Jugoslavije pre 75 godina, u MTS dvorani u Beogradu. Želim da se zahvalim predsedniku Republike Aleksandru Vučiću koji mnogo pomaže KSS, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu i svim našim poslovnim partnerima na podršci u realizaciji redovnih i međunarodnih programa Košarkaškog saveza Srbije. Verujem da ćemo i u budućnosti opravdati njihovo poverenje“. rekao je predsednik Danilović.

Na Skupštini KSS usvojeni su i Godišnji izveštaj Nadzornog odbora KSS za 2022. godinu, Godišnji završni račun KSS za 2022. godinu, Finansijski i revizorski izveštaj KSS za 2022. i Finansijski plan KSS za 2023. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari