MVP i kad nije 100 odsto spreman: Ko je Miloš Teodosić, veteran koji dokazuje da je "klasa večna"? 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Tokom jučerašnje večeri odigrano je finale ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća između večitih rivala Crvene zvezde i Partizana, a prizanje za najkorisnijeg igrača poneo je veteran Miloš Teodosić.

Meč koji je igran u niškom „Čairu“ završen je rezultatom 85:79 u korst domaćina, odnosno Crvene zvezde, koja je tako uspela da odbrani „Žućkovu levicu“, osvojenu prošle godine.

Teodosić koji je postigao 16 poena, od čega neke ključne za pravljenje rezultatske razlike, poneo je titulu najkorisnijeg igrača ovogodišnjeg Kupa.

On je pogodio tri trojke iz pet pokušaja, imao je jedan šut i jedan pogodak za dva poena, dok je pogodio pet od šest šutnutih slobodnih bacanja.

Uz te poene, dodao je i pet asistencija, ali i pet skokova.

Ono što ovom učinku dodaje na značaju jeste to što je Teodosić zbog povrede propustio četvrtfinalni meč protiv FMP-a, a zatim u polufinalu protiv Borca iz Čačka odigrao je svega osam minuta.

O stanju u kom je bio pred finale pričao je i trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

„Videli ste da Teodosić nije 100 odsto spreman, još oseća bol, ali može da odigra neke minute“, bile su reči trenera nakon polufinalnog meča protiv Borca.

MVP i kad nije 100 odsto spreman: Ko je Miloš Teodosić, veteran koji dokazuje da je "klasa večna"? 2
Foto: Nikola Gligic/Starsport

Međutim, on se pojavo na finalnoj utakmici fokusiran i raspoložen za igru, a osim titule MVP-a koju je poneo, doneo je i neke ključne poene svom timu, nakon čega je Zvezda do kraja meča održava razliku i zasluženo slavila.

Teodosić je i u dosadašnjem toku sezone pokazao da je jedan od bitnijih šrafova ovog tima, bio je predvodnik na mnogim mečevima, a u njegovom odsustvu bio je primetan pad efikasnosti u organizaciji same igre.

Pored toga, on je u tim sa Malog Kalemegdana doneo i svoju „magiju“, pa je i ove godine imao neke od svojih preoznatljivih poteza i izvanrednih asistencija.

Celoj kulminaciji oko Teodosića doprinela je i velika euforija koja je vladala oko njegovog dolaska u Crvenu zvezdu. Navijači su godinama čekali njegov potpis, a on je godinama obećavao da će doći u svoj voljeni klub.

To se konačno dogodilo 2023. godine, a ta obostrana ljubav i podrška koju ovaj veteran dobija sa tribina, čini se, izvlače iz njega neku novu mladost i želju za novim titulama.

Ko je Miloš Teodosić?

Miloš Teodosić rođen je 1987. godine u Valjevu, a tokom svoje bogate košarkaške karijere osvojio je 16 međunarodnih i nacionalnih klupskih trofeja sa klubovima u Srbiji, Grčkoj, Rusiji i Italji.

Bio je prvak Evrolige dok je igrao u CSKA iz Moskve, kao i osvajač Evrokupa sa bivšim klubom Virtusom iz Bolonje.

Pored toga, osvojio je i 20 individualnih priznanja kao najbolji igrač takmičenja, najkorisniji igrač (MVP), član prvih petorki u svim ligama u kojima je nastupao, igrač godine u izboru FIBA i najbolji srpski košarkaš 2016. godine.

U Crvenu zvezdu stigao je na leto prošle godine, a ove sezone jedan je od vodećih igrača ovog kluba.

Pored klupske karijere, veliku ulogu imao je u reprezentaciji Srbije, sa kojom je osvojio tri srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2009. godine, Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, 2014. i 2016. godine.

Takođe, prema zvaničnoj biografiji, bio je i predvodnik mlađih selekcija Srbije koje su na tri Evropska šampionata osvajale zlatne medalje 2003, 2005. i 2007. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari