Drugi reket Srbije, a četvrti favorit na WTA turniru u Dubaiju, Jelena Janković uspešno je odradila posao u drugom kolu. Ipak, do treće runde, odnosno četvrtfinala, naša teniserka nije stigla ni malo lako. Teniserka iz Indije Sanija Mirza pružila je snažan otpor Jankovićevoj, koja je do pobede došla nakon dva sata i 15 minuta, odnosno tri odigrana seta – 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

Drugi reket Srbije, a četvrti favorit na WTA turniru u Dubaiju, Jelena Janković uspešno je odradila posao u drugom kolu. Ipak, do treće runde, odnosno četvrtfinala, naša teniserka nije stigla ni malo lako. Teniserka iz Indije Sanija Mirza pružila je snažan otpor Jankovićevoj, koja je do pobede došla nakon dva sata i 15 minuta, odnosno tri odigrana seta – 2:1 (4:6, 6:3, 6:4). Jelena Janković za plasman u polufinale Dubaija igraće protiv šestog nosioca Ruskinje Ane Čakvetadze.
Srpska teniserka napravila je prvi brejk na meču, međutim, Mirza je odmah uzvratila istom merom – 3:3. Ova situacija kao da je dekoncentrisala Jankovićevu, koja ubrzo ponovo izgubila servis, što je omogućilo njenoj rivalki da servira za set. Njih dve su do ovog duela tri puta odmeravale snage i Jelena Janković imala je ubedljiv skor od tri pobede bez izgubljenog seta, što nije bio slučaj i ovoga puta u Dubaiju.
U nastavku Jankovićeva je podigla nivo igre, što se i te kako odrazilo na dešavanja na terenu. Dobro je servirala, rano obezbedila brejk prednosti, bez problema njemu dodala još jedan i lako obezbedila treći set.
Veliku želju za pobedom obe teniserke pokazale su odlučujućem setu. Uzimale su i vraćale brejkove, ipak na kraju predsudilo je iskustvo srpske teniserke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari