Mitrović, Kostić i Lukić pošteđeni današnje provere u Manami 1EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Trojica od 26 fudbalera Srbije sigurno ne konkurišu za prijateljski meč sa Bahreinom.

I pre odlaska u Manamu, selektor naše reprezentacije Dragan Stojković izjasnio se o toj proveri kao „nebitnoj“ i najavio izostanak pojedinih igrača, odnosno masovno deljenje minutaže, kako bi se ekipa sačuvala od suvišnog umaranja i rizika od povreda, jer već 20. novembra kreće Svetsko prvenstvo u Kataru.

Da bi danas, na dan prijateljskog susreta sa selekcijom najmanje arapske zemlje, od 16 časova i 30 minuta (televizijski prenos na Nova S), odlučio da poštedi roviti trojac u sastavu Saša Lukić (vezista Torina) – Filip Kostić (Juventusov igrač sredine terena) – Aleksandar Mitrović (centarfor Fulama).

Njih trojica nisu ni trenirali sinoć sa ostalim momcima u bahreinskoj prestonici, s tim što je prvi trčkarao odvojeno od ekipe, dok su preostala dvojica radila samo u teretani.

Orlovi već sutra odlaze u komšijsku državu, gde će 24. novembra, protiv Brazila (20.00) početi borbu za nokaut rundu. Četiri dana kasnije (11.00) sastaju se sa Kamerunom, a 2. decembra će na crtu Švajcarskoj, svom dužniku sa SP u Rusiji 2018. godine (20.00).

Srbija se u samostalnoj eri dva puta kvalifikovala za Mundijal i oba puta ga završila u grupnoj fazi. Prvo u Južnoafričkoj republici 2010. godine, a onda i pre 48 meseci u najvećoj državi sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari