Mlade košarkašice iz elemirske škole pobedile na opštinskom takmičenju, sad jurišaju na titulu najboljih u državi 1privatna arhiva

Mlade košarkašice iz elemirske škole pobedile su na opštinskom takmičenju, a cilj im je da odbrane titulu najboljih u državi.

 

Učenice Osnovne škole „Svetozar Marković Toza iz Elemira, pobedom na opštinskom takmičenju osigurale su plasman na okružni nivo i time dokazale da je ovo selo rasadnik košarkaškh talenata.

Jer, njihove školske drugarice aktuelne su državne prvakinje u školskoj košarci.

Za školu su, na opštinskom takmičenju, boje branile Nina Dodik, Marija Pejin, Sanja Stupar, Mia Jankov i Nina Đurašinović a trener im je nastavnik Nenad Stojanov.

Učenice elemirske škole prvo su u polufinalu pobedile ekipu Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina. U finalu su bile bolje od ekipe škole „Petar Petrović Njegoš“.

“Uz veliku podršku roditelja, koji podržavaju svoju talentovanu decu, kluba i škole koja ih motiviše na rad, naše učenice su odmah na startu školskih takmičenja zablistale. Želimo im mnogo aplauza i medalja u promociji njihove ljubavi prema sportu, škole i zajednice”, kaže direktorka škole Svetlana Subotić.

Škola je baza za košarkaške timove, kako u Elemiru tako i u Zrenjaninu.

Već više od dve decenije u Elemiru, naime, uspešno radi Košarkaški klub Naftagas. Klub ima žensku i mušku selekciju, koji se takmiče u zvaničnim košarkašim ligama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari