Veliki uspeh učenika kladovske Muzičke škole na 30. Republičkom takmičenju solfeđa i teorije muzike u Beogradu 1Foto: OMŠ "Konstantin Babić" Kladovo

Mladi muzičari iz Kladova, učenici OMŠ „Konstantin Babić“ nastavljaju sa uspešnim nastupima na takmičenjima. Minulog vikenda sa Republičkog takmičenju solfeđa i teorije muzike vratili su se sa sedam prvih nagrada.

Uspešan niz započet ove godine, nije bilo takmičenja sa koga se nisu vratili sa vrednim priznanjima, učenici Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ nastavili su proteklog vikenda.

Među učesnicima 30. Republičkog takmičenja solfeđa i teorije muzike u Beogradu, u muzičkoj školi „Stanislav Binički“, bili su mladi kladovski muzičari koji su se sa vršnjacima takmičili u dve kategorije i ostvarili zapažene rezultate.

Maksimalnih 100 poena i prvu nagradu u takmičenju teorije muzike ostvarile su učenice trećeg razreda Milica Čelenković, klasa Teodore Balanović i Lena Janković, klasa Danijele Pražić.

Prvu nagradu sa 98 poena osvojio je i Aleksej Dumitrašković, učenik četvrtog razreda u klasi Danijele Pražić, kao i njegovi vršnjaci , Stefan Čučulanović (93 poena) i Neda Čeliković (94 poena) takođe iz klase Danijele Pražić.

U takmičenju iz teorije muzike učestvovala je i Marija Pavlović, učenica četvrtog razreda, klasa Teodore Balanović, koja je osvojila drugu nagradu (82 poena).

Mladi kladovski muzičari briljirali su i na takmičenju solfeđa, na kome su učenici iz klase Danijele Pražić, osvojili prve nagrade.
Aleksandra Kalinović, učenica trećeg razreda ostvarila je 97,66 poena, a Stefan Birić, učenik šestog razreda 99 poena.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari