MOD: Tenk je maketa i eksponat 1Foto: Beta/ AP Photo/Darko Vojinovic

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao da ispred stadiona Crvene zvezde nije parkiran tenk, već maketa tenka.

„Policija se obratila tužilaštvu koje je reklo da nema elemenata krivičnog dela i mesta za postupanje policije“, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

On je kazao da je policija obavila kontradiverzioni pregled te makete i da ne postoje minska i eksplozivna sredstava i nešto što može da ugrozi ljude.

Stefanović je rekao i komunalni organi treba da vide da li maketa može da stoji na tom mestu i dodao da ne zna da li će ostati ispred stadiona i tokom večerašnje utakmice.

MOD: Tenk je maketa i eksponat

Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica rekao je da je tenk T-55 nije vlasništvo Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i nije sredstvo naoružanja i vojne opreme.

„Sa tenka su skinuti ili onesposobljeni svi elementi za vatrena dejstva i pokretanje. Tenk nema motor i transmisiju, cev je zavarena, a nišanske i optičke sprave su skinute. U sadašnjem stanju izloženi tenk je maketa i muzejski eksponat“, objasnio je major Gujanica.

Tenk je ispred ulaza u station Crvene zvezde postavljen u ponedeljak veče, a na njega je okačena zastava s natpisom Severna armija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari